Amasyada Kuran

Amasyada Kuran-ı Kerimde Peygamberlerin Yaşadığı Yerler konulu konferans


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Yeşilırmak Sanayici ve İş adamları Derneği (YESİAD) işbirliği ile Kuran-ı Kerimde Peygamberlerin Yaşadığı Yerler konulu konferans düzenlendi.
     Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir konuşmacı olarak katıldı.
     Bedir, mevcut kaynaklara göre, peygamberlerin yaşadıkları çağları belirleyen entegre bir çalışmanın yapılmasının bazı tarihi olayları daha iyi anlamaya yardımcı olacağını söyledi
     Mevcut kaynaklardan yola çıkarak, tarih yazmakla birlikte, mekan ve kavimlerin izlerinden yola çıkarak tarihi eserler yazmanın önemli olduğunu belirten Bedir, şunları kaydetti:
     Kuran, bazı arkeolojik ve kronolojik gerçekleri en detaylı bir biçimde vermektedir. Örneğin, bir insanın ne kadar uzun yaşayabileceğini, Hz. Nuhun yaşını belirterek ifade eder. Sodom ve Gomorenin yerini bizzat göstererek işaret eder. Medain-i Salihi bizzat beyan ederek araştırmaya sunar. Bu nedenle, Kuranın göstermiş olduğu işaretler kilometre taşı kabul edilip, bu eksende yürütülebilecek bir dizi çalışma çıkarılabilir. Her meslekten ve o mesleğin önemli uzmanlarından seçilmiş bir grup ile birer renkli ve resimli Kuran Sözlüğü çıkarılabilir. Her devlet, insana tesir eden önemli tarihi mekanların maketlerini yaparak, buralara kadar gidip göremeyecek nesillere, bu bilgi ve irfanı verebilir. Örneğin, her Müslüman ülke, birer Kudüs maketi, birer Medine maketi, birer Mekke maketi yapmak suretiyle bunu gerçekleştirebilir.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER