Amasyada arazi toplulaştırma çalışmaları

Amasyada arazi toplulaştırma çalışmaları


AMASYA (A.A) - Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     Terziköy ve Başpınar köylerinde arazi toplulaştırmasının gerekliliği ve faydaları konularında toplam 82 çiftçiye, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce eğitim verildi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan görüşmelerde çiftçilerin arazi toplulaştırması konularında istekli olmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
     Köylerde tarımsal arazilerin küçük ölçekli olduğunu ve arazilerin yaklaşık yüzde 35inin sulanabildiğini, yaptıkları araştırmalarla tespit ettiklerini belirten Gülbay, Arazilerin küçük ölçekli olmasının üretim maliyetlerini arttırması sebebiyle bu bölgede yaklaşık 30 bin dekarlık alanda arazi toplulaştırma çalışmalarana başlamış bulunuyoruz. Yapılacak arazi toplulaştırması ile drenaj ve ıslah çalışmaları, tarla içi yollar ve kapalı sistem sulama imkanları da oluşturulacaktır dedi.
     Gübay, Amasyada daha önceki çalışmalarımızda Taşovada 735 hektar, Merzifonda 474 hektar ve Gümüşhacıköy-de 4 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırması yapıldığını, sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Amasyada arazi toplulaştırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER