Amasyada eğitim öğretim faaliyetleri

Amasyada eğitim öğretim faaliyetleri -İl Milli Eğitim Müdürü Taş: İmkanlar, fırsatlar ve moralle en az sorunla bir eğitim öğretime başlıyoruz


AMASYA (A.A) - Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemine imkanlar, fırsatlar ve modelle en az sorunla başladıklarını söyledi.
     Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde toplam 157 okulda, 5 bin 441 ilkokul birinci sınıf öğrencisinin ders başı yaptığını belirtti.
     Yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile ilgili ön hazırlıklarını yaklaşık bir ay önce tamamladıklarını kaydeden Taş, Amasya genelinde yeni eğitim sistemiyle ilgili ön hazırlıklarımızı çok iyi yaptık. Bu kapsamda ilköğretim ve ortaokulları belirledik. Sistemi en iyi şekilde uygulamak için gerekli altyapıyı tamamladık dedi.
     Amasyada fiziki şartların uygulamaya geçişte kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirten Taş, şunları kaydetti:
     İmkanlar, fırsatlar ve moralle en az sorunla bir eğitim öğretime başlıyoruz. 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin başarılı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Değişim beraberinde yeniliklerle geldi. Amasya olarak çok iyi imkanlara ve fırsatlara sahibiz. Bu da bize hem moral hem de daha büyük bir azim veriyor. İlkokula başlayacak yavrularımıza yönelik hazırlanan müfredatı uygulayacağız. Bu konuda velilerimizin içlerinin rahat olması gerekiyor.
     Taş, bugün ataması yapılan yaklaşık 40 bin öğretmenden Amasyaya 160 branş öğretmeni gönderileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasyada eğitim öğretim faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER