Amasya Bocce Takımı Milli Takımı Seçmelerine

Amasya Bocce Takımı Milli Takımı Seçmelerine katılıyor


AMASYA (A.A) - Amasya Bocce Takımı, Petank Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek, Milli Takım Seçmelerine gitmeye hak kazandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, yaptığı açıklamada, Bocce sporu hakkında bilgi vererek sporun kökeninin Anadoluya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığına işaret etti.
     İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyunun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynandığını söyleyen Acar, Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve Bocce adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye Bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.
     Amasya Bocce Takımının, Petonk Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek, Milli Takım Seçmelerine gitmeye hak kazandığını belirten Acar, İlimizden Milli Takım seçmelerine katılacak takımımıza başarılar diliyorum dedi.
     Bocce İl Temsilcisi Ahmet Cevdet Akbilek ise, takımlarının antrenör-sporcu Nihal Aymen, Gülseda Demir ve Seda Pazardan kurulu olduğunu ifade ederek, Sporcularımız bu seçmeler için yaklaşık 2 aydır sıkı bir antrenman programını takip ettiler herhangi bir aksilik olmaz ise kendilerini MİLLİ Takımda seyretme imkanımız olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Bocce Takımı Milli Takımı Seçmelerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER