Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Elbir: -Yeni Türk Ticaret Kanunu, iş dünyası için reform niteliğindedir


AMASYA (A.A) - Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Elbir, Yeni Türk Ticaret Kanununun, iş dünyası için reform niteliğinde olduğunu belirtti.
     Elbir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının, dönem sonu işlemleriyle ilgili düzenlenen toplantıda şunları yaptığı konuşmada, Yeni Türk Ticaret Kanununun 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlükte olduğunu söyledi.
     Yeni Türk Ticaret Kanununa göre ortakların ve yöneticilerin şirkete karşı belirli koşullar altındaki borçlarını bileceklerini belirten Elbir, şunları söyledi:
     Türk Ticaret Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte yeni bir anlayış getirilmiştir. Kayıt düzeni ve değerleri hususlar yeni TTK da uluslararası finansal raporlama standartları ile uyumlu Türkiye Muhasebe Standartlarına bırakmıştır. Yeni TTKnın 64. maddesine göre her tacir defter tutmak mecburiyetindedir. Dönem sonu işlemlerinde envanter en önemli ayağı oluşturmaktadır. Her tacir ticari işletmesinin açılışında taşınmazlarını, alacaklarını, borçlarını nakit parasının tutarını ve diğer varlıklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde gösteren, teker teker belirten bir envanter çıkartmak zorundadır. Yeni Türk Ticaret Kanunu, iş dünyası için reform niteliğindedir.
     Elbir, dönem sonu işlemlerinin doğru yapılmasının işletmelerin olmazsa olmazları arasında yer aldığını ve bu nedenle dönem sonu envanter, alacak, borç ve nakit para mevcudunu doğru bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER