Amasya Üniversitesi faaliyetleri

Amasya Üniversitesi faaliyetleri -Rektör Prof. Dr. Orbay: Üniversitemiz hızla büyüyor


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesinin hızla büyüdüğünü kaydetti.
     Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Amasya Üniversitesi bünyesinde kısa süre önce kurulan Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun (SHMYO) ek yerleştirme ile akademik faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.
     Mezuniyet sonrası istihdam problemi yaşamayan sağlık sektörüne insan yetiştirmek istediklerini belirten Orbay, söz konusu yüksekokulun 2012-2013 akademik yılı içerisinde ek yerleştirme ile Çocuk Gelişiminde 30, Tıbbi Laboratuvarda 30, Yaşlı Bakımında 30, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlikte 30 öğrenci alacağını açıkladı.
     Orbay, şunları kaydetti:
     Ülkemizde pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de çok hızlı bir gelişim, değişim ve dönüşüm süreci yaşanmakta. Bu gelişmeler ve değişimler üst düzey bilgi ve beceriye sahip, takım çalışmasına ve paylaşım kültürüne yatkın, halk sağlığına duyarlı, teknoloji ile barışık, çağdaş, nitelikli, ahlaki ve etik değerlere sahip ve güvenilir ara elemanlara olan ihtiyacı her geçen gün daha da artırmaktadır. Dolayısıyla, sağlık sektöründe hizmet verecek ara elemanları yetiştirmek amacıyla ve bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunun kurulmasının faydalı olacağı düşüncesinden hareketle kısa bir süre önce Amasya Üniversitesi bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurma kararı aldık.
     YÖKten gerekli olan tüm onaylar alınarak yüksekokul bünyesinde bölümlerin açılması, eğitim-öğretim faaliyetlerine geçilebilmesi için gerekli olan fiziksel altyapının, akademik ve idari kadronun oluşturulması gibi uzun soluklu pek çok zorunluluk ivedilikle tamamlanarak Çocuk Gelişimi, Optisyenlik, Tıbbi Laboratuvar, Yaşlı Bakımı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümlerinin açıldığını anımsatan Orbay, Amasya Üniversitesi hızla büyüyor. 2012-2013 akademik yılı içerisinde ek yerleştirme ile öğrenci alımına YÖK tarafından onay verildi. Mezuniyet sonrası istihdam problemi yaşanmayan bu ve buna benzer bölümlerin sayısı önümüzdeki yıllarda daha da çeşitlendirilecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER