Ambulans helikopter hayata uçtu

Ambulans helikopter hayata uçtu -Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hava ambulansı uygulaması kapsamında İzmir ve çevresinde 4 yılda 2 bin 33 hastaya hizmet verildi -İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sofuoğlu: Ambul


İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür - Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hava ambulansı uygulaması kapsamında İzmirde 4 yılda 2 bin 33 hastaya hizmet verildi.
     İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli kentlerde Sağlık Bakanlığına ait 17 hava ambulansının görev yaptığını, kara ambulansının yetersiz kaldığı durumlarda hastalara ücretsiz hizmet sunulduğunu belirtti.
     İlde görev yapan ambulans helikopterin çevre illere de hizmet götürdüğünü anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:
     İzmir 112 Komuta Kontrol Merkezi olarak, ilçelerin yanı sıra çevre illerle başarılı bir iletişimimiz var. Gerek illerin 112 merkezleri ve hastaneleriyle gerekse polis ve jandarmayla koordineli çalışıyoruz. Ambulans helikopterimiz, otoyola, stada, dağın başına her yere inerek vatandaşların yardımına koşuyor ve hızlı bir şekilde olaylara müdahale ediyor. Yaklaşık 4 yıllık sürede 2 bin 33 hastaya hizmet verdik. Türkiyede en fazla vakaya ulaşan ve en fazla uçuş yapan ekip biziz.
    
     -İlginç vakalar-
    
     Ambulans helikopterin çok sayıda insanın yaşama tutunmasına neden olduğunu ifade eden Sofuoğlu, ilginç vakalara da müdahale ettiklerini dile getirdi.
     Bir işçinin bacağını kaptırdığı iş makinesi ile birlikte taşındığını kaydeden Sofuoğlu, Bacağın kurtarılması için makinenin hastane ortamında vücuttan ayrılması gerekiyordu dedi.
     Bu hizmet sayesinde hastalara çok kısa sürede ulaşılarak müdahale edildiğini anlatan Sofuoğlu, Ekibimiz, en son THKnın düşen uçağına müdahale etti. Selçukta Keçi Kalesine tırmanan dağcılardan düşme vakasını taşıdık, Bergamada elektrik direğine tırmanan ve elektrik çarpan genç bir arkadaşa müdahale edildi. Küvöz içindeki bebekler taşınabiliyor. Bu hizmetler, hastaların hayatlarının kurtarılması ve bundan sonraki hayatlarının daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak için ücretsiz olarak sunuluyor. Hastanın acil durumu olması yeterli diye konuştu.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Ambulans helikopter hayata uçtu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER