Anadolunun zengin kültürel tarihi İngilterede tanıtılıyor

Anadolunun zengin kültürel tarihi İngilterede tanıtılıyor -DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ, Diyarbakırın ardından Anadoludan Esintiler adı ile ikinci seramik sergisini konuk öğretim üyesi olarak bulunduğu İngilterede açtı


DİYARBAKIR (A.A) - Sema Kaplan - Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ, Diyarbakırın ardından ikinci seramik sergisini konuk öğretim üyesi olarak bulunduğu İngilterede açtı.
     Yaklaşık 5 ay önce, DÜ Kongre Merkezi fuayesinde Diyarbakırın markası ve simgesi olan tarihi surlardaki sembol ve figürleri konu alan Surlardaki Bellek isimli sergiyi açan Daşdağ, ikinci seramik sergisini İngilterenin Leicester kentinde düzenledi.
     Daşdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayından bu yana İngilterenin Leicester kentindeki De Montfort Üniversitesinde konuk öğretim üyesi olarak bulunduğunu, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik Bölümünde görev yaptığını söyledi.
     Anadolunun zengin kültürel birikimini açacağı bir sergi ile İngilterede tanıtmak istediğini ifade eden Daşdağ, şunları söyledi:
     Yaklaşık 5 ay önce, 30 parçadan oluşan, Diyarbakır surlarında yer alan hayvan, bitki, kitabe gibi çok sayıda plastik öğenin yansıtıldığı bir seramik sergisi düzenlemiştim. Tabak formlarından oluşan ve özellikle formüllerini kendi hazırladığım renklerden oluşan seramik eserlerimde, surlardaki zengin sembolik motifleri kullanmıştım. Anadoludan Esintiler (İnspiration of Anatolia) adını verdiğim ikinci seramik sergimi de, İngilterenin Leicester kentinde De Montfort Üniversitesinin ev sahipliğinde, Trinity House Sanat Galerisinde açtım. Sergide geçmişi 12 bin yıl öncesine uzanan Anadolunun zengin kültürel tarihini seramik eserlerle yorumlamak istedim. Bu kapsamda Hattilerin evreni sembolize eden güneş kursundan, Selçukluların sekiz felsefeyi içeren yıldızına, Osmanlılarda bir döneme adını veren laleden, Diyarbakır surlarına kadar çeşitli dönemlere ait kültürel zenginliğimizi seramik eserlere yansıtmaya çalıştım.
     Daşdağ, serginin 17 Eylüle kadar ziyarete açık kalacağını belirtti.
    
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Anadolunun zengin kültürel tarihi İngilterede tanıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER