Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Adanada iş dünyası temsilcileri, AAnın 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajları yayınladı


ADANA (A.A) - Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Adanada iş dünyası temsilcileri kutlama mesajları yayınladı.
     Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, yaptığı açıklamada, 6 Nisan 1920de Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolunun tamamıyla iletişim kurulması, Anadoluda yaşananların dış dünyaya en somut şekilde ulaştırılması amacıyla kurulan Anadolu Ajansının Türkiyenin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti.
     Anadolu Ajansının, 93 yıllık süreçte, ortaya koyduğu doğru ve ilkeli habercilikle Türk ekonomisinin gelişimine ve dünyaya açılmasına önemli katkılar sağladığını ifade eden Gizer, şunları kaydetti:
     Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürkün yönetiminde daha da ileri noktalara ulaşan Anadolu Ajansının günümüzde 5 dilde yayın yaparak, uluslararası deneyim ve vizyon sahibi kuruluş haline gelmesi Türkiyede yaşayan herkes için övünç kaynağı olmuştur. Habercilikteki büyüme sadece teknolojik yenilenmeyle olmuyor. Anadolu Ajansı, bununla kalmayıp ülkemizin sesini dünyaya güvenilir, doğru ve tarafsız şekilde duyurabilen ender haber ajanslarından biri olmayı başarmıştır. Yayın yapılacak dil sayısını 11e çıkarmayı hedeflemesi de bunun göstergesidir. Türkiyenin sesini dünyaya, dünyanın en uç köşesinde yer alan herhangi bir ülkedeki haberi Türkiyeye doğru ve hızlı iletme misyonunu başarıyla yerine getiren Anadolu Ajansının başarılı çalışmalarını artırarak sürdüreceği inancıyla 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
     Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de İstiklal Savaşının ilk yıllarında yürütülen milli mücadelenin dünyaya duyurulması amacıyla kurulan ve önemli katkılar sağlayan Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümünü kutladığını bildirdi.
     Türkiye Cumhuriyetinin her aşamasına tanıklık eden ve doğru haberciliğin öncüsü olan Anadolu Ajansının dünya haber ajansları arasında yerini aldığını dile getiren Sürenkök, şu ifadeleri kullandı:
     Anadolu Ajansı, halkımızın haber alması, ülkemizin tanıtılması ve medyamızın gelişmesinde önemli bir misyon üstlenmektedir. 93. kuruluş yıl dönümünde 5 dilde yayın yapıyor olması, önümüzdeki süreçte 11 dilde yayın yapmayı hedeflemesi ayrı bir gurur kaynağımız olmaktadır. Anadolu Ajansının, güvenilir, etik ve hızlı habercilik ilkesinden taviz vermeden yayın anlayışını kararlılıkla sürdüreceğine olan inancımla, bugünlere gelmesinde emeği geçenleri kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyorum.
     Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ise Anadolu Ajansının 93 yılda birçok yeniliğe ve başarılara imza attığına dikkati çekerek, birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra gazeteler, televizyonlar, internet siteleri ve dünyanın çeşitli mecralarının güvenilirliğinden dolayı Anadolu Ajansını tercih ettiğini vurguladı.
     Son yıllarda önemli atılımlar yapan, yurt dışında 39 ülkede temsil edilen ajansın 2020 yılı hedeflerini de yakından takip ettiğini ifade eden Sönmez, tüm ajans çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür etti.
     Türkiyede alanında ilk kurulan dernek unvanını taşıyan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, doğru, tarafsız ve güvenilir yayıncılıkla 93 yılı geride bırakan Anadolu Ajansının başarılı çalışmalarının sürmesi dileğinde bulundu.
     Anadolu Ajansının haber ve fotoğraf arşivinin zenginliğinin her kesimce bilindiğini, muhabirlerin özellikle fotoğraf çekiminde titiz davrandığını kaydeden Türkmen, dünyanın birçok yerindeki haber ajanslarıyla işbirliği yapan, etik ve hızlı habere özel önem veren Anadolu Ajansının tüm çalışanlarını tebrik etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER