Anamurda öğrenciler yazarlarla buluştu

Anamurda öğrenciler yazarlarla buluştu


MERSİN (A.A) - Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Köyümün Okuyan Gençliği Projesi kapsamında öğrenciler yazarlarla buluştu.
     Belediyesi meclis salonundaki etkinliğe, yazarlar Cemil Kavukçu, Betül Tarıman ve Fadime Uslu konuşmacı olarak katıldı.
     Yazar Cemil Kavukçu, günümüzde gençlerin hayal dünyalarının teknoloji sayesinde sunulan hazır oyuncak ve oyunlar nedeniyle gelişemediğini belirterek, Gençlere daha çok okuyup kültürel faaliyetlere katılarak hayal dünyalarını geliştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu yazmanın ön koşullarından biridir dedi.
     Yazar Betül Tarıman da, öğretmenlik yaptığı Kastamonuda 2 yıl dergi çıkarttığını ifade ederek, Amacım okul kitaplarının dışında da şiirin olduğunu göstermekti. Antalyada da kadınlar edebiyatla buluşuyor isimli proje kapsamında kadınların yazdığı şiir ve hikayelerin yer aldığı kitap çıkarttık diye konuştu.
     Bizi burada buluşturan tek sebep kitap sevgisidir diyen yazar Fadime Uslu ise, Kitaplar uyuyan güzellerdir. Biz onları raflarından indirip elimize alıp okuduğumuzda güzelliklerini ortaya çıkarmış oluruz şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından yazarlar kitaplarını imzaladı.
     Etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kocaman, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dursun Yıldız, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Demir/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Anamurda öğrenciler yazarlarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER