Anamurda yeni pazar yerine şehidin adı

Anamurda yeni pazar yerine şehidin adı verilecek


MERSİN (A.A) - Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yeni semt pazarına Şehit Uzman Çavuş Atanur Balın adının verileceğini belirtti.
     Türe, şehidin babası Mehmet Bal ve dayısı Safahattin Uysalın da katılımıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, şehit ailesinin de onayını alarak yapımı süren yeni semt pazarına Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Pazaryeri ismini vereceklerini açıkladı.
     Şehitlerin ardından ne yapılsa ailesinin acısını dindirmeye yetmeyeceğini ifade eden Türe, şunları söyledi:
     Devletimiz şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmaktadır. Biz de belediye olarak Anamurlu şehitlerimizin ismini yaşatmak ve ailelerinin yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunların hiçbiri şehit ailesinin acısını dindirmez. Ancak hafifletir. Kahramanlarımızın adını yaşatmak ve her vatandaşın mutlaka gittiği pazar yerine onun ismini vererek akılda kalmasını sağlamak istedik. Pazar yerinin girişinde o ismi gören vatandaşlarımızın da şehidimize dua edeceğine inanıyorum.
     Türe, Anamurun terörle mücadelede şehit verdiği 13 askerin isimlerini yeni projeler ve caddelere vereceklerini de sözlerine ekledi.
     Şehit Uzman Çavuş Atanur Balın babası Mehmet Bal da Türeye teşekkür ederek, Ben vatansever bir insan olmasam 3 oğlumu da asker yapmazdım. Vatan sağ olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Demir/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Anamurda yeni pazar yerine şehidin adı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER