Anamur

Anamur-Bingen kardeş kent çalışmaları -Almanyadan gelen 3 öğrenci Anamurda staj yapacak


MERSİN (A.A) - Merkezi Almanyada bulunan Bingen Anamur Kardeş Kent Dostluk Derneğinin, Öğrenci Değişim Projesi kapsamında, 3 lise öğrencisi Anamur Belediyesinde 8 haftalık staj yapmak üzere ilçeye geldi.
     Dernek Başkanı Helmut Irmen ile Bingen Meslek Lisesi Bilgisayar ve Ekonomi Bölümü öğrencileri İpek Mutlu, Eren Özhan ve Lisa Maria Stonjecle, staj için geldikleri belediyede, Başkan Mehmet Türeyi ziyaret etti.
     Irmen, ziyarette yaptığı konuşmada, proje giderlerinin tamamının Avrupa Birliği fonlarından karşılanacağını belirterek, Anamurdan öğrencilerin de Bingen kentinde staj yapacağını söyledi.
     Belediye Başkanı Mehmet Türe de, staj çalışmalarının yanı sıra öğrencilerin Anamuru tanımaları için etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, bu kapsamda, odalar, üniversite, muz işleme tesisleri ile tarihi ve turistik yerlere geziler yapacaklarını kaydetti.
     Ziyaretin ardından öğrenciler, staj yapacakları Mali İşler Müdürlüğü ve Bilgi İşlem departmanlarını gezerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stajın yarın başlayacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Oktay Demir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER