Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi:

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi: -Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgülü, 2014 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinin ister İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı isterse Şişli Belediye Başkanı adayı olarak görmekten mem


KIRIKKALE (A.A) - Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülü, 2014 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ya da Şişli Belediye Başkanı adayı olarak görmekten memnuniyet duyacaklarını bildirdi.
     Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıgülün, Anavatan Partisinin kurucu genel başkanı ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özalı örnek aldığını söylediğini söyledi.
     Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgülü, 2014 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinin ister İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı isterse Şişli Belediye Başkanı adayı olarak görmekten memnuniyet duyarız diyen Çelebi, Sarıgülün, Anavatan Partisi mensupları gibi hür düşünce, din ve vicdan hürriyeti ile serbest ekonomi ilkelerine sahip çıkan bir anlayışta olduğunu dile getirdi.
     Sarıgüle, partisinden aday olmasının yakışacağını anlatan Çelebi, ona, CHPnin dediği gibi Önce başvur, sonra bakarız demeyeceklerini belirtti.
     Çelebi, CHPnin tutarsız ve çelişkilere sahip bir parti olduğunu, hiçbir zaman Sarıgülü kabul etmeyeceğini savunarak, Bu tutarsızlık ve çelişki, Atatürkün partisi CHPye yakışmıyor ifadesini kullandı.
     Çelebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekinin, sağ partilerde milletvekilliği yapmış kişileri partilerine çağırmasının doğru olmadığını öne sürerek, Siz ne zaman soldaydınız ki, sağa açılıyorsunuz- Önce solda olmanın bir hakkını verin diye konuştu.
     CHPnin önce solda olmanın hakkını vermesi gerektiğini, bu partinin cumhuriyetçilikten hiçbir şey anlamadığını, devletçiliğin ve halkçılığın önüne geçtiğini ve milletten korktuğunu iddia eden Çelebi, şunları kaydetti:
     Biz milletin bütün evlatlarını aynı kardeşlik duygusuyla, aynı samimiyetle, adaletle, şefkatle kucaklıyoruz. Adaleti ve bereketi ülkenin her yerine, her insanına ulaştırıncaya kadar mücadele edeceğiz. İnsanımızı özgürleştirmeye, memleketimizi kalkındırmaya, ülkemize bereket getirmeye, devlete adalet getirene kadar arı gibi çalışacağız.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER