Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konferansı

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konferansı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Barosu Anayasa Mahkemesine bireysel Başvuru konferansı düzenledi.
     Valilikte düzenlenen konferansta konuşan Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Türkiyede insanların kurumlara ve birbirlerine olan güven oranlarının çok düşük olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının tanındığını ve 23 Eylül 2012de uygulanmaya başladığını söyledi.
     Uygulamanın başlamasıyla Anayasa Mahkemesine bu güne kadar bin 600 başvurunun gerçekleştiğini ifade ederek, Yani Anayasa Mahkemesinin iş yükü daha da arttı. Sistem kurulurken temel endişemiz gereksiz başvuruları nasıl engelleneceğimiz oldu. Şu an Türkiyede 17 milyon dava var. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Türkiyedeki insanların kurumlara ve birbirlerine olan güven oranının yüzde 10 olması. Bu da doğrudan mahkemelere başvuruyu arttırıyor. Mahkemeye gitme eğiliminin yüksek olduğu toplumda bireysel başvuru sayısının da yüz binleri aşacağı endişemiz vardı. Bu nedenle bireysel başvuru kabul edilebilirlik kriterleri çok sıkı tutuldu şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER