ANGİAD Genel Sekreteri Özbulut:

ANGİAD Genel Sekreteri Özbulut: -KOBİler bugün ne yazık ki pazarlama aşamasında ürün tanıtımını üretim kadar önemsemiyor


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Genel Sekreteri Seda Özbulut, Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) markalaşmaya gereken önemi vermediklerini belirterek, KOBİler bugün ne yazık ki pazarlama aşamasında ürün tanıtımını üretim kadar önemsemiyor dedi.
     Özbulut, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİlerin rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için markalaşmaya yönelmeleri gerekirken, markalaşmaya yeterince gidilemediğini belirtti. KOBİlerin üretim odaklı faaliyet gösterdiğini kaydeden Özbulut, tanıtım ve pazarlama sürecini yeterince iyi yönetemediklerini vurguladı.
     Ürettiği malı iyi pazarlayamayan ve markalaşmaya yönelmeyen işletmelerin yok olmaya mahkum olduğunu ifade eden Özbulut, Ürünlerini satışa hazır hale getiren firmalar, gösterdikleri çabayı, tanıtım ve pazarlama aşamasında da göstermek zorundadır ifadesini kullandı.
     Pazarlamada tanıtımın uzun vadede KOBİleri markalaştıracağını belirten Özbulut, şunları kaydetti:
     KOBİler bugün ne yazık ki pazarlama aşamasında ürün tanıtımını üretim kadar önemsemiyor. Uzun vadede işletmeler markalaşarak hem kendileri büyümekte hem de ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaktadırlar. Markalaşma böylesine önemli iken KOBİlerin bu konuda bilgilendirilmesi, teşvik edilmesi ve desteklenmesi, küresel rekabette işletmelerin ayakta kalabilmelerinin yolunun markalaşmadan geçtiğinin bilinmesi hayati önem taşımaktadır.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANGİAD Genel Sekreteri Özbulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER