Ankarada fuhuş operasyonu

Ankarada fuhuş operasyonu -Biri yabancı uyruklu kadın 5 kişi gözaltına alındı (Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Ankaradaki fuhuş operasyonunda biri yabancı uyruklu kadın 5 kişi gözaltına alındı.
     Bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, iş bulma vaadiyle Türkiyeye getirdikleri yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlayan bir çeteyi takibe aldı.
     Çankaya İnkılap Sokaktaki bir otelle farklı ilçelerdeki bazı evlere baskın düzenleyen ahlak polisi, çete lideri konumundaki Ukrayna uyruklu Veronika E. ile Fatih Nazif E, Süleyman E, Ayhan E. ve Hüseyin Yyi gözaltına aldı.
     Polis, fuhşa zorlanan Ukrayna uyruklu 5 kadını da kurtardı.
     Polis evlerde bulunan ve fuhuştan kazanıldığı değerlendirilen 3 bin dolar ile 4 bin 500 liraya el koydu.
     Veronika Enin evinde yapılan aramada, çok sayıda hesap cüzdanı, farklı kişiler adına düzenlenmiş yaklaşık 40 çek ve senet ele geçirildi. Örgüt üyelerinin kadınları müşterilerin adreslerine götürmede kullandıkları lüks bir araca da el konuldu.
     Hüseyin Ynin Keçiörendeki evinde yapılan aramada ise ruhsatsız tabanca ile mermi bulundu.
     Veronika Enin yabancı uyruklu kadınlarla telefonla konuşurken yakalanmamak için şifreler kullandığı, fuhuş için çay sohbeti, fuhuş parası için de hediye ifadelerini kullandığı tespit edildi.
     Soruşturma kapsamında yabancı uyruklu kadınlarla birlikte oldukları belirtilen bazıları üst düzey kamu görevlisi çok sayıda kişinin de bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.
     Yabancı kadınlar, emniyetteki ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubeye teslim edildi.
     Gözaltına alınan 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, insan ticareti ve fuhuş amaçlı suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankarada fuhuş operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER