Ankaradaki fırın için Eskişehirdeki derneğe şikayet

Ankaradaki fırın için Eskişehirdeki derneğe şikayet -TÜKDES Genel Başkanı Bakal: En son Ankarada fındık kabuğu yakan fırından rahatsız olan bir tüketiciden şikayet aldık -Vatandaşın resmi dairelere ulaşamadığı çaresizlik


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Genel merkezi Eskişehirde bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneğinin (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, en son Ankarada bir fırının fındık kabuğu yakmasından rahatsız olan bir tüketiciden şikayet aldıklarını belirterek, Vatandaşın resmi dairelere ulaşamadığı çaresizlik saatlerinde rehabilitasyon görevi görüyoruz dedi.
     Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel adalet için kimliğini sormadan mazlumdan yana olmak için 21 Kasım 2009 tarihinde TÜKDESi kurduklarını söyledi.
     Başta evrensel tüketici hakları olmak üzere yaşanabilir bir dünyayı birlikte kurmak için faaliyete geçirdikleri derneğin İstanbul, Kütahya ve Eskişehirin Sivrihisar ilçesinde şubesi olduğunu bildiren Bakal, Kadıköy ve İzmirde de şube açma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Bakal, derneğin üye sayısının bin 565e ulaştığını açıklayarak, Toplumun farklı kesimlerinden üyelerimiz var. Okur-yazar üyemizde var, profesör üyemizde. Bu, derneğimize büyük bir çeşitlilik ve farkındalık katıyor. Her bakış açısından olaylara bakmamızı kolaylaştırıyor. Bazı illerden de şube açmamız için talepler var diye konuştu.
     Tüketicilerin çok mağdur olduğu ve çaresiz kaldığı anlarda derneği aradığını vurgulayan Bakal, şöyle devam etti:
     Adeta bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu unutup, bazen derneğimizi kapalı bulan vatandaşlarımızdan neredesiniz, ne iş yapıyorsunuz, dernek niye kapalı- gibi serzenişlerde bulunanlarla da karşılaştık. En son Ankaradan ilginç bir şikayet aldık. Bir tüketici, Ankarada fındık kabuğu yakılan bir fırının bacasından çıkan isin, çevre sakinlerine zarar verdiğini bildirdi. Defalarca şikayet etmelerine rağmen fırın hakkında hiçbir bir işlem yapılmadığını söyledi. Belediye herhangi bir işlem yapmamış. Çünkü fırında fındık kabuğu ve odun yakmak yasal mevzuat çerçevesinde serbest. Biz kendisini hava kalitesinin korunması konusundaki yönetmelik çerçevesinde işlem yapılması için Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yönlendirdik.
     Bakal, tüketicilerin kendilerine günün 24 saati, telefon ve internet üzerinden ulaşabildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Derneğimizin telefonu bizim cep telefonlarımıza yönlendirilmiş vaziyette. Tüketiciler günün 24 saati bize ulaşabiliyorlar. En çok şikayeti cep telefonu, bankacılık, mesafeli sözleşmeler ve abonelik işlemlerinden alıyoruz. Kapıdan satışlarla ilgili şikayetler bugünlerde azaldı. Bizi gece geç saatte arayan vatandaşlarımız da oldu. Resmi daireler kapandığında, nereye başvururuz, ne yaparız- diye düşünen vatandaşlara, o çaresizlik saatlerinde rehabilitasyon görevi görüyoruz.
     Bir çok konuda çalışmalar yapıp sonuç aldıklarını ifade eden Bakal, şunları kaydetti:
     Mesela, ön ödemeli doğalgaz sayacındaki yönetmelik değişikliği derneğimizin girişimleri sonucunda oldu. Sağlığa zararlı gıda üretenler açıklansın kampanyasıyla derneğimizin topladığı imzalarla kamuoyu oluştu. 17 Aralık 2011 tarihinde yönetmelik değişti. Şu anda tüm Türkiyede sağlığa zararlı gıda üretenler açıklanıyor. Eskişehirde pide zamlarının geri alınması için müracaat ettik ve pide zamları iptal edildi. Eskişehirde şehir içi ulaşıma yapılan zammı da yargıya taşıdık.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ankaradaki fırın için Eskişehirdeki derneğe şikayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER