Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını

Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını kaybetmesi -Bedensel Engelli Nevzat Özyavuzerin akülü arabasına çöp kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmesi, engelli derneklerince protesto edildi


ANKARA (A.A) - Bedensel engelli Nevzat Özyavuzerin akülü arabasına çöp kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmesi Engelliler Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği ve Altınokta Körler Derneğince protesto edildi.
     Kazanın gerçekleştiği yerde basın açıklaması yapan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, belediyenin gerekli önlemleri almadığı için Nevzat Özyavuzerin yaşamını yitirdiğini öne sürerek, Bu iktidar, bu belediyeler, bizim yani 75 milyon Türkiye halkının vergileriyle besleniyorlar. Verdiğimiz vergilerle, ivedilikle bu kentlerin engellilerin de güvenlik içerisinde dolaşabilecekleri bir hale getirilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde bunu yapmayan belediyelere ve hükümetlere hakkımızı helal etmiyoruz dedi.
     Dünya Engelliler Genel Merkezi Genel Başkanı Nedim Kılıç da Çok şükür bedensel engelim var. Beyin ve vicdan engelim yok diyerek tepkisini dile getirdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Akın başsağlığına geldiklerini belirten Nevzat Özyavuzerin ablası Selma Uyanık, Belediye Başkanı Mustafa Akın kendisine Nevzat neden kaldırımdan gitmiyordu diye sorduğunu iddia ederek, Kaldırıma çıkabiliyor mu ki kaldırımdan gitsin dedi.
     Çeşitli engelli derneklerinin üyelerinin katıldığı protestoda slogan atarak, yaklaşık 50 metrelik sembolik yürüyüş yapan grup olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER