Ankaranın ilk mobil sağlık aracı hizmete

Ankaranın ilk mobil sağlık aracı hizmete girdi


ANKARA (A.A) - Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında hizmete giren gezici sağlık aracı, Polatlının Sarıobak köyünde mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması gerçekleştirmeye başladı.
     METİP kapsamında sağlık hizmetlerinin daha düzgün ve hızlı verilebilmesi için mobil sağlık aracının haziran ayında tedarik edildiğini belirten Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mobil sağlık aracıyla ilçemizde bulunan, çadır yerleşkelerde bulunan mevsimlik tarım işçisi vatandaşlarımızın her türlü sağlık hizmetlerini bu araç vesilesiyle verme gayreti içerisindeyiz dedi.
     Belli periyotlarla çadır yerleşkelerinin bulunduğu alanlara, oluşturulan sağlık ekipleri tarafından düzenli olarak gidileceğini ifade eden Bilgin, Burada bulunan vatandaşlarımız her türlü sağlık hizmetini mobil sağlık aracımız verecektir. İçerisinde buzdolabından, operasyon odasına kadar her türlü tıbbi aracın yer aldığı, küçük cerrahi müdahalelerin bile yapılabileceği bir araç. Bugün itibariyle Polatlıda 34 ayrı çadır yerleşkemizde sağlık taraması gerçekleştirmekteyiz diye konuştu.
     Mobil sağlık hizmet aracının çadır yerleşkelerinden haricinde köylerde de sağlık hizmeti vereceğini ifade eden Bilgin, aracın 12 ay hizmet vereceğini söyledi.
     Kaymakam Bilgin, mobil sağlık aracının alınmasında Ankara Valiliği ve İl Özel İdaresinin büyük emeğinin olduğunu ve aracın Ankarada tek ve örnek bir çalışma olarak hizmet verdiğini ifade etti.
     Polatlı Sağlık Grup Başkanı Serdar Gevrekçi ise, 3 yıldır mevsimlik tarım işçilerinin düzenli olarak sağlık taraması yaptıklarını belirterek, gezici sağlık aracının sadece mevsimlik tarım işçileri için değil belli zamanlarda da köylerde yapılacak taramalarda kullanılacağını söyledi.
     Mobil sağlık aracının ilk olarak Sarıoba Köyündeki çadır okuldaki 57 öğrenciye hizmet verdiği belirtildi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ankaranın ilk mobil sağlık aracı hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER