Ankarayı Yaşamak Projesi

Ankarayı Yaşamak Projesi -Projeyle ilk olarak kentin güncel turizm envanteri çıkarılacak ve Başkentin Turizm Kitabı hazırlanacak


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) ve SKAL International Ankara işbirliğinde yürütülen Ankarayı Yaşamak projesi ile kentin turizm envanteri çıkarılacak ve ulusal ve uluslararası tur operatörlerine yönelik tanıtım çalışmaları yürütülecek.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Swiss Otelde dün gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına, Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, ANGİKAD üyeleri olan girişimci iş kadınları ve Skal İnternational Ankara üyeleri, turizm sektöründe çalışan yöneticilerin katıldı.
     Ankara Kalkınma Ajansının Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projeyle ilk olarak kentin güncel turizm envanteri çıkarılacak ve Başkentin Turizm Kitabı hazırlanacak. Kitap, seyahat acentelerine tur düzenlerken alternatif rotalar ve öneriler sunacak, yerli ve yabancı turistlere de yol gösterici nitelikte olacak. Ardından 40 seyahat acentesine Ankara gezdirilecek. Proje ile seyahat acentelerinin Ankaranın tarihi ve turistik değerlerini yerinde tecrübe etmesi ve bir turizm destinasyonu olarak sunması amaçlanıyor. Yıl sonunda tamamlanacak proje ile Ankaranın turistik değerlerini anlatan güncel bir yayın elde edilecek, uzun vadede ise kentin turizm gelirlerinin artmasına ve kalkınmasına katkı sağlanacak.
     Programda konuşan Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Valiliğinin üç unsuru önemsediğini belirterek, bunlardan birincisinin güvenlik, ikincisinin Kalkınma Ajansı, üçüncüsünün ise turizm olduğunu vurguladı.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, geçen yıl açıklanan mali destek programının iki başlığından birinin Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı olduğunu bildirdi.
     Gerek ilçe çalıştaylarında gerekse odak grup toplantılarında yerel aktörlerin ısrarla üzerinde durduğu konunun Ankaranın tarihi ve kültürel değerlerin katma değere dönüştürülmesi olduğunu ifade eden Balcı, şunları kaydetti:
     Hem bu değerlerin koruma altına alınması hem kentin ekonomik gelirlerinin artması konusu oldu. Bu konuda Sayın Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Alaaddin Yükselin çabalarına dikkat çekmek isterim. Kendilerinin yönlendirmeleri ile de Ankarada Ajans olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Elbette bu konuda alacak çok yolumuz var, ama planlı ve programlı çalışmalar ile kısa sürede Ankaranın turizm potansiyelinin harekete geçeceğine inanıyorum.
     Ankarayı Yaşamak projesi ise kapsam ve ekip açısından önem taşıyan projeler arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Balcı, projenin Ankaralı iş kadınlarının desteğiyle hayata geçtiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankarayı Yaşamak Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER