Ankara Alışveriş Festivali Komitesinden AAya ziyaret

Ankara Alışveriş Festivali Komitesinden AAya ziyaret -Festival Komitesi Başkanı Akbacakoğlu ve beraberindeki heyet, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürkü ziyaret ederek festivalin tanıtımı için destek istedi (Fotoğ


ANKARA (A.A) - Ankara Alışveriş Festivali Komitesi Başkanı Mehmet Akbacakoğlu ve beraberindeki heyet, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkü ziyaret etti.
     Öztürke hayırlı olsun dileklerini ileten Akbacakoğlu, ziyarette kendisine eşlik eden komite üyeleri Nail Çimen, Seçim Aydın ve Yüksel Tavşanı tanıttı. Akbacakoğlu, daha sonra Öztürke üzerinde Eshab-ı Kehfin isimlerinin yazılı olduğu tabak hediye etti.
     Ankarada 8 Haziranda başlayacak alışveriş festivali hakkında bilgi veren Akbacakoğlu, 24 gün sürecek etkinliğin takvimini de Öztürke iletti. Festival kapsamında esnafla sözleşme yapılacağını anlatan Akbacakoğlu, Esnaftan katılım yönünde taahhüt aldıktan sonra kendilerine tanıtım objeleri ve posterler veriyoruz. Şu anda çok büyük ilgi var dedi.
     Festival süresince 50 bin esnafa ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Akbacakoğlu, şöyle devam etti:
     Kentteki taksi ve minibüslere yapıştırılmak üzere festival çıkartmaları gönderildi. Sokaktaki ayakkabı boyacısından simit satıcısına kadar herkes bu kampanyada yer alacak. İndirimler alışveriş merkezlerinde de olacak. Kızılayda, Ulusta, 7. Caddedeki mağazalarımız da festivale katılacak.
     Festival komitesi olarak caddelere ciddi destek veriyoruz. Aktivitelerin büyük kısmı caddelerde yapılacak. Hemen hemen her gün ünlü sanatçıların konserleri ve etkinlikler düzenlenecek. En büyük etkinlik indirimlerimiz olacak. Yüzde 30 ile 50 arasında indirimler yapılacak.
     Ankaranın dışından ve çevre illerden de misafirler beklediklerine değinen Akbacakoğlu, Ankarayı turizmin, kültürün ve alışverişin de markası yapmak için gayret gösterdiklerini söyledi.
    
     -Ankara ekonomisini olumlu etkileyecek bir çalışma-
    
     AA Genel Müdürü Öztürk de ziyaret için teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, 50 bin esnafı etkileyecek kampanyanın Ankara için çok önemli olduğunu belirtti. AA olarak festivalin tanıtımı ve duyurusu için gerekeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:
     Festival, Ankara ekonomisini çok doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek bir çalışma. Ben bu tür ortak girişimleri ve faaliyetleri çok önemsiyorum, iyi bir enerji ve sinerji yaratır. Bu etkinliğin de aynı sonuçları doğuracağını ümit ediyorum.
     Ankara esnafının, özellikle cadde üzerindeki esnafın desteklenmesini ayrıca önemsiyorum. Çünkü alışveriş merkezlerinin onları biraz zora soktuğuna inanıyorum. Biz Anadolu Ajansı olarak hem fotoğraf hem görüntü hem yazılı olarak etkinliğe gerekli desteği veririz.
     Akbacakoğlu, organizasyonun sadece Ankara Ticaret Odasının bir etkinliği olmadığını belirterek, etkinliğe destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksele teşekkürlerini iletti.
     Festival Komitesi üyelerinden Yüksel Tavşan da festivalin Ankara ekonomisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, bundan sonra esnafa görev düştüğünü vurguladı.
     Festival komitesinin diğer üyesi ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın ise etkinliğin turizm boyutunun da önemine işaret ederek, festival kapsamında çeşitli otellerle anlaşma yapıldığını, kente gelecek misafirlerin bu sayede daha uygun fiyatlara konaklayabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Elif Koçak
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Alışveriş Festivali Komitesinden AAya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER