Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu:

Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: -İnsan haklarında başarıyı yakalasaydık bugün Türkiyede ne terör ne de demokrasi sorunu vardı


ZONGULDAK (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, İnsan haklarında başarıyı yakalasaydık bugün Türkiyede ne terörne de demokrasi sorunu vardı dedi.
     Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi tarafından Ereğli Mühendisler Derneğinde düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi konulu konferansta yaptığı konuşmada, terörle silahlı mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünya silahlı kuvvetler tarihine geçecek bir başarıya imza attığını söyledi.
     Gayri nizami düzensiz harpte, düzenli orduyla zafer kazanmış tek orduya Türkiyenin sahip olduğunu belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:
     Büyük eksikliğimiz ve yanlışlığımız insan haklarında başarılı olamamamızdır. İnsan haklarında başarıyı yakalasaydık bugün Türkiyede ne terör ne de demokrasi sorunu vardı. Onun yerine kurşun atan da yiyen de bendendir diyerek devletin içerisinde gizli yapılanmaya izin verdik, onları meşru gördük. Bir faili meçhuller dizisi oluştu. Bunu terörle mücadele diye takdim ettiler, oysa değildi, bir rant kavgasıydı. Sonra Türkiyenin ceza mevzuatı Adan Zye değiştirildi. Avrupa Birliğine giriyoruz diye bize takdim edilen bu değişiklik aslında Türkiyeyi yepyeni davalar yoluyla şekillendirecek bir hukuki altyapı hazırlığıydı. Gizli tanıklık dünyada bu şekliyle tekdir. Siyasileşen bir adalet, adalet değildir. Türkiyede siyaset yargı eliyle yönlendirilmiştir ve biçimlendirilmiştir. Şimdi ilkeli siyasetin yargıyı düzeltme zamanıdır, bunu biz yapacağız.
     Feyzioğlu, Atatürkün diktatör olmadığını vurgulayarak, Hitler Almanyayı kültürel açıdan zirvede buldu, demokratik Almanyayı aldı demokrasinin bütün nimetlerini kullanarak faşist Almanya yaparak dünyayı felakete götürdü. Mustafa Kemal Atatürk yüzde 1 bile olmayan bir okuma yazma oranıyla Türkiyeyi buldu. Üniversite mezunlarının tamamı şehit düşmüştü, ülkede sanayi yoktu, topraklarımızın belki yüzde 90ı işlenemiyordu, tarım yoktu. Böyle bir Türkiyeyi aldı, demokrasiye taşımak için bütün altyapıyı oluşturdu. Hainler veya cahiller ise Mustafa Kemali diktatör olmakla suçluyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER