Ankara hakemleri efor testinden geçti

Ankara hakemleri efor testinden geçti -FIFA kokartlı hakem Hilal Tuğba Tosun Ayer: Performans seviyemizi sürekli test ediyoruz -Bölge hakemi Aytaç Coşar: Zor ama güzel oluyor


ANKARA (A.A) - Ankara hakemlerine yılda 4 kez gerçekleştirilecek efor testinin ikincisi, yapıldı.
     Naili Moran Atletizm Pistinde futbolda 3üncü bölge hakemlerine uygulanan testlerde, katılması gereken 103 hakemden 7si bayan 96sı yer aldı. Hakemlere kısa mesafe sürat ve uzun mesafe dayanıklılık olmak üzere 2 test uygulandı.
     Testte katılan hakemlerden Hilal Tuğba Tosun Ayer, AA muhabirine FIFA ve Ankara bölgesi hakemi olduğunu belirterek, 2 aylık periyotlarda performans seviyelerini sürekli test ettiklerini belirtti. Ayer, bu testlerden geçmeleri durumunda müsabaka yönetebildiklerini söyledi.
     Polis Akademisinde öğretim görevlisi olan Ayer, fiziksel performanslarını ölçmek ve belli seviyede tutmak için bu testlere tabi tutulduklarını ifade etti.
     Testlerde başarılı olmaya çalışan bayan hakemlerden Sema Yıldırım, Tülin Yavuz, Sevda Çayan ve Seda Boduroğlu da soğuk nedeniyle zorlandıklarını, ancak uygulama sonucunda başarılı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Bölge hakemlerinden Aytaç Coşar, beden eğitimi öğretmenliği yaptığını ve ders sırasında yaşadığı sakatlığın testlerde kendisini zorladığını belirtti.
     Derste bacağında adale yırtığı problemi oluştuğunu kaydeden Coşar, Testleri bacağımdaki yırtıkla atlattım. Bu tür sakatlıkları ara sıra yaşıyoruz. Hocalarımızın yardımıyla atletik testleri geçiyoruz. Zor ama güzel oluyor. Acı duysam da testten geçmek mutluluk verici diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Ankara hakemleri efor testinden geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER