Ankara Kalkınma Ajansından dış ticaret eğitimi

Ankara Kalkınma Ajansından dış ticaret eğitimi


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı, dış ticaret potansiyelini arttırmak amacıyla yabancı dil eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerine yönelik dış ticaret eğitimi verecek.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, bu eğitim programının ihracatçıların çok önemli bir sorununu çözme yolunda katkı önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi. Eğitim programının ihracat alanında çalışan firmaların, yabancı dil bilen personel bulabildikleri fakat bu personelin genellikle temel dış ticaret bilgisine sahip olmadığı tespitinden yola çıkarak oluşturulduğu kaydedildi.
     Açıklamada, eğitim programının katılımcılara iş bulmada önemli katkılar sağlayacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Eğitim programı yabancı dil eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilecek ve 16 saat sürecek. Tamamen ücretsiz olarak sunulan eğitim programı sonrasında katılımcılar, sektörü ne olursa oldun dış ticaret yapmakta olan firmalarda iş bulabilme olanağını da arttırmış olacak.
     Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde dış ticarette dikkat edilmesi gereken temel uluslararası kurallar, AB ve GATT çerçevesinde dış ticaret mevzuatı ve Türk ihracat rejimi, dış ticaret işlemlerinde düzenlenmesi gerekli belgeler, alınması gereken izin ve sertifikalar, dış ticarette teslim şekilleri ve INCOTERMS2010, temel ihracat pazarlaması ve pazar araştırması ilkeleri, ihracat alacaklarının güvenli tahsil yöntemleri, uluslararası ticarî sözleşmeler ve sözleşme uygulamaları, ihracatı teşvik sistemi ve hibe şeklinde devlet yardımları konuları ele alınacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansından dış ticaret eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER