Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir:

Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir: Hacettepe Üniversitesi ile birlikte meslek yüksekokulu açıyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir, Hacettepe Üniversitesi ile birlikte meslek yüksekokulu açıyoruz dedi.
     Özdebir, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi tarafından BOSS Otelde düzenlenen iftar yemeğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği yarışmada 1. Organize Sanayi Bölgesinin en çevreci sanayi bölgesi seçildiğini anımsattı.
     Bu başarının tüm sanayicilerin katkılarıyla gerçekleştiğini ifade eden Özdebir, çevreye daha duyarlı olarak bu unvanı önümüzdeki yıllarda da korumaya çalışacaklarını söyledi.
     Sanayicilerin en büyük sorununun nitelikli iş gücü yetersizliği olduğuna dikkati çeken Özdebir, Bu sorunu organize sanayi bölgesi içerisinde kurulacak meslek liseleri ile çözüme kavuşturmayı kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bunun Hacettepe Üniversitesi ile birlikte Meslek Yüksek okulu açıyoruz. Milli Eğitim Bakanı ile görüşerek, Tekel binalarının tahsisini bakanlıktan eğitim amaçlı devraldık. Bu okullarda sanayimize hemen adapte olabilecek mühendis arkadaşları yetiştirmeyi planlıyoruz diye konuştu.
     İftara, Ankara Sanayi Odası üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik - Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER