Ankara Valiliğinden LYS uyarıları

Ankara Valiliğinden LYS uyarıları


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliği Yükseköğretim Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için vatandaşlardan gerekli duyarlılığı göstermesini istedi.
     Valilikten yapılan açıklamada, 16-17 ve 23-24 Haziran tarihlerinde LYSnin yapılacağı hatırlatılarak, vatandaşlardan sınavları katılacak öğrencilere, sakin sınav ortamı oluşturulabilmesi için gerekli duyarlılığı göstermesi istendi.
     Ankarada 464 ayrı binada yapılacak LYSde, 928 yönetici ve sınav sorumlusunun görev alacağı kaydedilen açıklamada, sınavlara 404ü engelli olmak üzere toplam 173 bin 22 öğrencinin gireceği bildirildi.
     Açıklamada, Otoların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi konvoylarının oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılması Ankara ili mülki hudutları dahilinde yasaklanmıştır ifadeleri yer aldı.
     Sınavların yapılacağı okul ve kamu binalarının bahçelerine ve çevrelerine sınav günlerinde araçların park edilmesine izin verilmeyeceği duyurulan açıklamada, sınavların yapılacağı tüm okul ve çevrelerinde emniyet ve tedbirlerin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağı vurgulandı.
     Açıklamada, belediye başkanlıkları tarafından sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksaksızca sürdürüleceği, yemek, konaklama ve sağlık tedbirlerinin de ilgili kurumlarca önceden alınacağı kaydedildi.
     Valilik, sınav öncesinde kimliğini kaybeden veya unutan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için sınav günleri Çankaya İlçesi Nüfus Müdürlüğünün hizmete açık olacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankara Valiliğinden LYS uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER