Ankara Valiliği:

Ankara Valiliği: -Mekansız ve sokakta barınanlarla ilgili tedbirler alınsın


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliği, mekansız ve sokakta barınanlarla ilgili kurum ve kuruluşlara tedbir alınması talimatı verdi.
     Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, havaların bundan sonraki günlerde yağışlı ve soğuk geçecek olması nedeniyle ilgili kurum ve kuruluşlardan mekansız ve sokakta barınanlarla ilgili tedbir alınması istendi.
     Bu kapsamda park, bahçe, ATMler, metruk yapılar ve otogarlarda yatıp kalktıkları tespit edilen çocuk, ergen ve yetişkinler dahil mekansız ve sokakta barınanların mobil ekipler tarafından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı İlk Adım İstasyonlarına getirilmeleri talimatı verildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İlk Adım İstasyonlarının kapasitelerinin yeterli olmaması halinde, barınmaya ihtiyacı olan kişilerin yaş, cinsiyet ve ihtiyaç durumlarına uygun olarak varsa Kamu Kurumları veya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait uygun barınma yerlerine geçici olarak yerleştirilmelerinin sağlanmasını, resmi kurumlara ait barınma yerlerinde imkan bulunmaması halinde ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, söz konusu kişilerin uygun otel veya pansiyonlara yerleştirilmelerinin temin edilmesi istendi.
     Geçici barınmaları sağlanan kişilerle ilgili olarak, Sosyal Hizmetler mevzuatı uyarınca gecikmeksizin yapılacak araştırma ve incelemeler sonucunda memleketlerine ve ailelerine dönüşü veya ilgili sosyal hizmet kuruluşlarına yerleştirmelerinin sağlanması hususu da vurgulandı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER