Ankara Valisi Yüksel:

Ankara Valisi Yüksel: -Kıyafet alımı konusunda hiçbir veli ve öğrenci herhangi bir mağazaya veya iş yerine yönlendirilmeyecek


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, forma konusunda hiçbir veli ve öğrencinin herhangi bir mağaza veya iş yerine yönlendirilmeyeceğini bildirdi.
     Valilik Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükselin kaymakamlıklara ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne genelge göndererek, eğitimdeki en önemli başlangıcın doğru iletişim olduğunun unutulmamasını istedi.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini temenni eden Yüksel, eğitim yöneticilerinin, öğretmen, öğrenci, veli ve çevre halkıyla sağlıklı iletişim kurması gerektiğini belirtti.
     Günlük çatışmalardan uzak durmanın, vatandaştaki okula sahip çıkma bilincinin gelişmesine de çok olumlu katkılar sağlayacağını İfade eden Yüksel, bu nedenle her kademedeki yöneticiden bu hususlara uygun hareket etmesini istedi.
     Yeni dönemdeki öğrenci kayıtlarının e-kayıt modülü üzerinden yapılacağını hatırlatan Yüksel, öğrenci yerleştirme komisyonlarınca belirlenen kayıt alanları ve öğrencilerin oturdukları yere en yakın okula yerleştirilmeleri hususunda Milli Eğitim Bakanlığının emirleri doğrultusunda işlem yapılacağını vurguladı.
     Velilere ek ekonomik yük getirecek öğrenci kıyafeti değiştirilmesi ve benzeri uygulamalardan özenle kaçınılacağının altını çizen Yüksel, genelgede şunları kaydetti:
     Kıyafetler temiz ve kullanılabilir nitelikte ise renk ve model gerekçesiyle değiştirme yoluna gidilmeyecektir. Kıyafet alımı konusunda hiçbir veli ve öğrenci herhangi bir mağazaya veya iş yerine yönlendirilmeyecektir. Okulun uygun bir yerine kıyafetlerin istenildiği yerden ve sadece velinin kendi tercihi doğrultusunda temin edilebileceği duyurusu asılacaktır. Öğrenciler ders kitaplarını bu yıl da ücretsiz temin edeceklerdir. Ders kitabı seçimlerinde mevzuatın dışında hareket edilmemelidir.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Valisi Yüksel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER