Anne babalar fındık bahçesinde, çocukları okulda

Anne babalar fındık bahçesinde, çocukları okulda -Ordu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumunca yürütülen proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çocukları o


ORDU (A.A) - Eyüp Elevülü - Ordu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumunca yürütülen proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çocukları okulda ders görecek.
     Fındık hasat dönemiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçileri, Uzunisa ve Efirli köylerinde hazırlanan alanlarda konaklıyor.
     Geçici fındık işçileri fındık toplamak üzere bahçeye giderken, ana sınıfı çağındaki çocuklar da Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen eğitmenler tarafından ders alacak. Çocuklar hem okul hayatına alıştırılacak hem de bilgilerini geliştirecek.
     Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilecek öğrenci adayları, konakladıkları Uzunisa köyündeki Kültür ve Sanat Evinde eğitim görecek.
     Ordu Valisi Orhan Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente gelen fındık işçilerinin çocuklarına yönelik ana sınıfı ve kurslar açılacağını söyledi.
     Doğu ve Güneydoğu Anadoludan Orduya gelen geçici fındık işçileri için sağlıklı konaklama alanı oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Düzgün, şöyle devam etti:
     2010 yılından itibaren ilimize gelen fındık işçilerinin sağlıklı koşullarda konaklamalarını temin etmek amacıyla bazı üniteler kurulmuştu. Başta insani ihtiyaçların karşılanabileceği tuvalet, banyo gibi yerler oluşturulmuştu. Geçtiğimiz yıl da amatör ölçekte çocuklara eğitim vermek amacıyla bazı kurslar açılmıştı. Bu yıl çalışmaları daha programlı ve planlı hale getirerek anaokulu çağındaki çocuklar için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir ana sınıfı açıyoruz.
    
     -Halk oyunları, yüzme, müzik kursları da açılacak-
    
     Konaklama alanındaki eski okulu geçen yıl yenileyerek bir kültür ve sanat merkezine dönüştürdüklerini anımsatan Düzgün, Bu merkezde değişik üniteler var. Bu alanlardan biri de o bölgede kalacak çocukların ana sınıfı olacak. Çocukların okula ve hayata hazırlanmaları, bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla dersler verilecek dedi.
     Vali Düzgün, daha yetişkin olan çocuklara yönelik halk oyunları, yüzme, müzik kursları gibi değişik alanlarda kursların da açılacağını kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise ana sınıfında eğitim görecek öğrencilerin tespit çalışmalarının başladığını dile getirerek, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, okula bir öğretmen ve müdür yardımcısı gönderdi. Çadıra gelen velilerimizden öğrencilerin nüfus cüzdanları alınarak kayıtları yapılacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Anne babalar fındık bahçesinde, çocukları okulda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER