Anne

Anne-babalar, çocuklarıyla caddede kitap okudu -Sakaryada özel bir okulun "kitabını al, caddeye gel" sloganıyla düzenlediği etkinliğe öğrenciler, veliler ve vatandaşlar ilgi gösterdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Sakaryada "kitabını al, caddeye gel" sloganıyla düzenlenen etkinlikte anne-babalar, çocuklarıyla kitap okudu.
     Ada Bilim Okullarınca Çark Caddesinde düzenlenen "Cadde Kitap Okuyor" etkinliğine öğrenciler, velileri ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Etkinliğe destek veren 300 kişilik grup, meraklı bakışlar arasında 15 dakika kitap okudu.
     Ada Bilim Okulları Genel Müdürü Ahmet Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakaryanın en işlek caddesinde düzenledikleri etkinliğe katılımın yüksek olduğunu söyledi.
     Vermek istedikleri mesajın yerine ulaştığına inandığını dile getiren Özen, "İnsanlara kitapların sadece kapalı alanlarda, masa ve sandalyelerde oturarak değil, her yerde okunabileceğini göstermek istedik. Okuyan değil, sadece seyreden bir toplum olduk. Kitabı hayatın içine sokmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
    
     -"Okumak, çok onurlu bir iş"-
    
     Etkinliğe kızıyla İstanbuldan katılan Recep Altay ise toplumda farkındalılık oluşturmak amacıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini vurguladı.
     Altay, toplumda her kesimin kitap okuması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Okumak, çok onurlu bir iş. Kitabın topluma açık alanda okunması işin öneminin halk tarafından daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünyada görselliğe ve ekrana dayanan bir kültür mevcut. İnsanlar seyir alışkanlıklarını ileri bir boyuta taşımış. Bu seyir alışkanlığı toplumda karşılaştığımız birtakım olumsuz olaylara müdahale etme özelliğimizin yok olmasına katkıda bulunuyor."
     7. sınıf öğrencisi Zehra Özen ise arkadaşlarıyla caddede kitap okumanın ilginç olduğunu kaydederek, "Kitap okumayı çok seviyorum. Buradaki organizasyona arkadaşlarımı ve ailemi davet ettim. Çok güzel bir ortam var. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER