Anneler sahnede, çocukları imza gününde

Anneler sahnede, çocukları imza gününde -Çorumda bir ilköğretim okulundaki veliler okulların tatil olmasının ardından kadına şiddeti konu alan tiyatro oyununu sahnelerken çocukları da kendi yazdıkları öykü kitabını sevdikleri iç


ÇORUM (A.A) - Çorumda bir ilköğretim okulundaki veliler, okulların tatil olmasının ardından kadına şiddeti konu alan tiyatro oyununu sahnelerken, çocukları da kendi yazdıkları öykü kitabını sevdikleri için imzaladı.
     Yavuz Sultan İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Erdal Şahinin hazırladığı ve Çorum Valiliğinin desteklediği Sanat ve Sevgiyle Gülen Yüzler projesi kapsamında okulun daha önce hiç tiyatroya gitmemiş velileri, Çorum Devlet Tiyatro Salonunda kadına şiddeti anlatan Sığınak adlı oyunu sergiledi.
     Anneler oyuna hazırlık yaparken, okulun ilköğretim üçüncü sınıfında eğitim gören öğrencileri ise geçen yıl kaleme aldıkları Düş bahçeleri adlı kitabı imzaladı.
     Proje hakkında bilgi veren öğretmen Şahin, Türkiyede genellikle kitaba olan ilgisizlikten yakınıldığını ancak bunun için bir çözüm önerisi sunulmadığını söyledi.
     Aynı zamanda yazar olan Şahin, öğrencileriyle çeşitli etkinliler düzenleyerek kitap okuma alışkanlığını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.
     Geçen yıl öğrencilerin kendi öykülerinin yer aldığı Düş bahçeleri adlı kitabı çıkardıklarını hatırlatan Şahin, Bu yıl da öğrencilerimden ajandalarını öykü kitabı haline getirmelerini istedim. Yeni öyküler yazmaya başladılar. Bir öğrencimin yıl boyu okuduğu kitap sayısı 140. Çocukların genel olarak kitap okuma oranların da artış var dedi.
     Projenin başka bir ayağının da aileleri kapsadığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:
     Ailelerimiz de başka bir sanatsal etkinlikte yer alıyor. Kadın velilerimiz şiddete dur demek için hazırladığımız oyunda oynuyorlar. Daha önce hem tiyatroya gitmemiş hem de böyle bir görevde yer almamış kadın velilerin sahne performansı herkes tarafından çok beğenildi. Projelerimiz başka şehirlere de örnek olmaya başladı, bundan mutluluk duyuyoruz dedi.
     Velilerden Hicret Çubuk ise yaptığı açıklamada, 3üncü sınıftaki oğlu Bedirhan sayesinde projeye katıldığını söyledi.
     Tiyatro oyununda şiddete maruz kalmış bir kadını canlandırdığını belirten Çubuk, Amacımız kadına şiddeti önleme konusunda farkındalık oluşturmak. Eşim ve çocuklarım oyuna hazırlanırken çok destek oluyorlar. Aynı zamanda oğlum öykü kitabı yazıyor. Öğretmenimizin yönlendirmesi olmasaydı bu yönlerimizi keşfedemeyecektik diye konuştu.
     Kitaplarını imzalayan çocuklar, babalarıyla birlikte annelerinin sahnede sergilediklerin oyunu izledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı :Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Anneler sahnede, çocukları imza gününde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER