Annesi tarafından darp edildiği iddia edilen

Annesi tarafından darp edildiği iddia edilen bebek -BÜE Tıp Fakültesi Hastanesinde darp ettiği iddia edilen bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor -BEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. D


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, doğumunun ardından beyninde su toplanması nedeniyle tedavi gördüğü, hastanede annesinin darp ettiği iddia edilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Varım Numanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne Makbule A. tarafından darp edildiği iddia edilen 4 aylık Yağmur Nazın hastanelerinde tedavi altında olduğunu söyledi.
     Bebeğin doğumundan itibaren hastanelerinde beyninde su toplanması nedeniyle tedavi altında olduğunu ifade eden Numanoğlu, şöyle konuştu:
     Hastanede yattığı sırada annenin bebeği darp ettiğine dair bulgu fark edildi. Annesine sorarsanız bir şeyi yok. Ama annesinin bakımında bebekte ufak tefek değişiklikler oluyordu. Geçen ay böyle bir durumla karşılaşınca arkadaşlarımız bebeği anneden ayırmışlar. Daha sonra arkadaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne olayı bildirmiş. Böyle bir durumda annenin çocukla ilişkisini kesmemizin başka yolu yoktu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne demişiz ki, burada böyle bir problem var ve değerlendirin. Onlar da kendileri gelmişler. Değerlendirmeye almışlar. Biz de o süreçte anneyi çocuktan ayırdık. Sonra da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yazı gelmiş. Biz inceliyoruz, o arada tedavisi bittiğinde bebeği annesine verin diye. Öyle olunca da bebeğin taburcu aşamasında anneyi çağırmışlar. Aileye vereceksin çaresi yok. Tam o sırada da bebeğin genel durumu bozulunca da taburcu edilmemiş ve annesiyle beraber kalmış. O süreç içerisinde de annenin tekrar çocuğa kötü davrandığı fark ediliyor. Kolunda ve göğsünde kırıklar fark ediliyor. Arkadaşlarımız bunu fark edince savcılığa ve polise bildiriyor. Anne gözaltına alındı. Bebek şu anda yoğun bakımda kalıyor. Yanına kimseyi yanaştırmıyoruz.
     BEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Aydemir de annenin bebeği darp etmesine bağlı iki kolunda kırık, bacağının bir kemiğinde ve birkaç kaburga kemiğinde çatlak olduğunu belirtti.
     Bebeğin bakımıyla ilgili anneyle daha önce de sıkıntı yaşadıklarını anlatan Aydemir, şunları kaydetti:
     Anne bebeğini altını temizlerken poposunda kanamaya yol açmıştı. Bize elim çizdi demişti. Bir kere yüzünü severken tırnağım boynuna takıldı demişti. Biz ağır psikolojik problemleri olacağını düşünerek yaklaşık 1 ay önce bebeği anneden aldık. Bu sebeple de Sosyal Hizmetlere başvuru yaptık. Anne bebeğe bakabilecek durumda değildir. Bir değerlendirin diye. O dönem bekledik ve 1-2 hafta araştırdılar. Bebek hiç hastaneden çıkmadı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü o süreçte araştırıp değerlendirdi. Bize resmi olarak bebeği anneye verebilirsiniz diye yazı yazdı. O nedenle bebeği annenin yanına aldık. Tam o sırada bebeğin ateşi çıktı. Ateşi çıkınca tedaviye başladık. Taburcu edecekken yaklaşık 2 hafta hastanede tedavisi uzadı. Bebek biraz toparlamaya başlamıştı. Arkadaşlarımız 10-15 gün öncede çocuğun burnunda kanama görünce anneye ne yaptın diye sormuş, o da bebeğin burnunu silerken ıslak mendille çizildi demiş.
    
     -Bebeğin kolundaki şişlik darp olayını ortaya çıkardı-
    
     Bebekte birkaç gün önce huzursuzluk sezdiklerini vurgulayan Aydemir, Bebek sürekli ağlıyordu. Hastalığının dışında bir şey vardı. Damar yolu takarken kolunun altında şişlik fark ettik ve kırık ve çatlaklarla karşılaştık dedi.
     Bebekte kırık ve çatlaklarla karşılaşmalarının ardından tedaviyi başladıklarını Aydemir, Bebek şimdi toparladı. Tramvaya yönelik bütün tetkiklerini yaptık. Kollar ve kaburgalar kolay kırılacak şeyler değil. Böyle bir yere çarptığında da kırılacak türden şeyler değildi. İki kol kemiği kırık, iki kaburga kemiğinde çatlak var. Ciddi ağrı ve huzursuzluğa yol açıyordu. Kırıkları için bebek alçıya alındı. Zaten beynindeki ameliyattan dolayı enfeksiyon şüphemiz vardı. Şu an belirgin bir şeyi yok. Göbeğinde göbek fıtığı var. Göğüs kemikleri çatlak olduğu içinde bir miktar oksijen alıyor. Bizim bebeğe tıbbi desteğimiz sürüyor. Beyninde problem olan bir bebekti ama bu son olanlar da bunun üzerine hayati risklerini arttırdı. Beyninden çok kollarında ve göğsünde bir hasar var diye konuştu.
    
     -Kurum bakımına alınmasına gerek yok-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün, 12 Aralıkta BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine çocuğun anneye verilmesiyle ilgili yazı gönderdiği öğrenildi.
     Yazıda, hastanede tedavi gören Yağmur Nazla ilgili yapılan sosyal inceleme raporuna istinaden bebeğin kurum bakımına alınmasına gerek olmadığı ve tedavisinin bitiminde ailesine teslim edilmesinin uygun olacağı kanaatine varıldığı kaydedildi.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde doğumunun ardından beyninde su toplanması nedeniyle tedavi gören bebeğini, hastanede darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan anne Makbule A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Annesi tarafından darp edildiği iddia edilen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER