Anneye çocuğuna eziyet suçundan hapis cezası

Anneye çocuğuna eziyet suçundan hapis cezası -Adananın Ceyhan ilçesinde 6 yaşındaki Ali Enin vücudunda darp izleri ve sigara yanıkları olduğu halde polis merkezine sığınması üzerine açılan davada tutuklu yargılanan anne Halime


ADANA (A.A) - Ceyhan ilçesinde, Nisan ayında 6 yaşındaki Ali Enin vücudunda darp izleri ve sigara yanıkları olduğu halde polis merkezine sığınması üzerine açılan davada mahkeme, anne Halime Eyi (42) Çocuğa karşı eziyet suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
     Ceyhan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Halime E. katıldı.
     Sanık avukatı Ahmet Karahan savunmasında, müvekkilinin önceki yıllarda yaklaşık 2 yıl psikolojik tedavi gördüğünü, akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek, beraat istedi.
     Mahkeme heyeti ise Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastanesinden gönderilen raporda sanığın Akli dengesinin yerinde olduğunun bildirildiğini belirterek avukatın istemini reddetti.
     Mahkeme heyeti daha sonra, sanığa TCKnın 96. Maddesi uyarınca Çocuğa karşı eziyet suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.
     Aynı davada tutuksuz yargılanan Halime Enin birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. (31) ise delil yetersizliğinden beraat etti.
    
     -Olay-
    
     Ceyhanda 6 Nisan 2012de yaşanan olayda, 6 yaşındaki Ali E, gece yarısı Gaziosmanpaşa Polis Merkezi önünde görevli polis memuru tarafından fark edilmiş, daha sonra yapılan incelemede çocuğun vücudunda darp ve sigara yanığı izleriyle kesikler tespit edilmişti.
     Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanan anne ile birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, avukatların yaptığı itiraz sonucu Ömer T, 1 hafta sonra serbest bırakılmıştı.
     Olayın hemen ardından Adanaya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin yakından ilgilendiği çocuk, Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvasına yerleştirilmiş ve devlet korumasına alınmıştı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Anneye çocuğuna eziyet suçundan hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER