ANSİAD 3. Olağan Toplantısı

ANSİAD 3. Olağan Toplantısı -Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Gür: -Türkiye son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldi.


ANTALYA (A.A) - Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiye son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldi dedi.
     Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) Hillside Su Otelde düzenlenen 3. Olağan Toplantısında konuşan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiyenin turizmde her geçen gün büyüdüğünü belirterek, 2012 yılında Türkiyeye toplam 32 milyon turist geldiğini söyledi. Türkiyeye en çok gelen turistler arasında Almanyanın 5 milyon ile birinci sırada, Rusyanın ise 3,6 milyon ile ikinci sırada yer aldığını anlatan Gür, 2012 yılını 23 milyar turizm geliri ile kapattıklarını ifade etti.
     Rusyada pasaport kısıtlaması yaşandığını ancak pasaport sayısı artışıyla Türkiyeye gelen Rus turist sayısında da yükselme olacağına kaydeden Gür, Türkiyeye gelen turist sayısı artacak. Rusyada 40 milyona yakın insan yurt dışına çıkabiliyor. Pasaport bizde ki gibi serbest değil. Yurt dışına çıkan 4 Rus vatandaşından biri Türkiyeyi tercih ediyor dedi.
     Özellikle güney bölgelerden Ortadoğu ve güney komşulardan gelen turist sayısında önceki yıllara göre düşüş yaşandığını belirten Gür, fakat bu azalmaya rağmen Türkiye turizminde 2012 yılında yüzde bir artış gerçekleştiğini dile getirdi. 2013 itibariyle yatırım belgeli toplam 260 bin yeni yatağın işletmeye gireceğini anlatan Gür, Türkiyede toplamda 3 bin 836 tesiste 985 bin yatak var. Belediye belgeliler ile bu sayı 1 milyon 450 bine ulaşıyor. Türkiye son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldi. Kongre turizminde dünyada söz sahibiyiz. Yine sadece geçen sene Antalyadaki 19 golf sahasında toplam 500 bin oyun oynandı. İnanç turizminde ise Türkiyeye yakında yaklaşık 10-12 milyon turist geleceğini umuyorum. Çünkü üç semavi dinin kutsal değerleri burada. Bütün bunlar inanç turizmin temelini teşkil ediyor dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber ANSİAD 3. Olağan Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER