Antakya Belediye Başkanı Savaştan

Antakya Belediye Başkanı Savaştan Dikmece köyüne ziyaret


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dikmece köyünü ziyaret etti.
     Savaş, köy sakinleriyle bir araya geldiği ziyarette yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ziyaretleri kapsamında 17 aydır ilçe, belde ve köylere ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.
     Hatayda yüzyıllardır var olan kardeşlik bağlarının daha da pekiştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında toplumun her kesimine büyük görev düştüğünü ifade eden Savaş, kentteki huzuru, çocukların geleceğini siyasetin üstünde gördüklerini, bu doğrultuda da birlik, beraberlik toplantıları düzenlediklerini kaydetti.
     Savaş, Suriyede meydana gelen olaylar ve kentteki birlikteliği bozmak isteyen dış mihrakların yazmış olduğu çeşitli senaryoların Hatay insanı tarafından okunmaması gerektiğini belirtti.
     Var olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve aynı zamanda huzur ortamının gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını vurgulayan Savaş, şöyle devam etti:
     Hataydaki insanların çoğunun akrabası, eşi, dostunun Suriyede. Onların canlarına gelen zarar hepimizi derinden üzmektedir. Tedirginliği azaltmak ve insanlar arasında köprülerin atılması için bu toplantıları aylar öncesinde başlattık ve devam ediyoruz. Yapılan toplantılara belediye başkanlarımızı, muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve kanaat önderlerimizi dahil ettik. Dikmece köyüne geliş sebebimizde sadece konuşmak değil, birbirimize sarılmak ve bir arada bulunmamızdır. Allah birlik ve beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin.
     Hatay Muhtarlar Odası Başkanı Mahmut Gülcü de 400ü aşkın dernek üyesi muhtarlarla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Dikmece köyü muhtarı Sezgin Yurtsever ise, yapılan bu toplantının birlik ve beraberlik toplantısı olduğunu, hedeflerinin kardeşlik bağlarına katkı da bulunmak ve memlekete en güzel şekilde hizmet sunmak olduğunu dile getirdi.
     Ev sahipliğini Dikmece köyü muhtarı Yurtseverin üstlendiği ziyarete Başkan Vekili Serdar Güven, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Hakan Kokusever ile köy sakinleri katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Antakya Belediye Başkanı Savaştan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER