Antakya ile Almanyanın Kiel kenti kardeş

Antakya ile Almanyanın Kiel kenti kardeş şehir oldu


HATAY (A.A) - Antakya ile Almanyanın Kiel kenti yapılan anlaşmayla kardeş şehir olduğu bildirildi.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Almanyanın Kiel kenti ile yapılan kardeş şehir anlaşmasının kağıt üzerinde kalmayacağını kaydetti.
     Almanyada Aalenden sonra Kiel ile kardeş şehir olduklarını belirten Savaş, Schleswig-Holstein eyaletinin en büyük kenti olan Kiel ile kardeş şehir olduklarını, bu anlaşma sonrasında Antakyanın gelişmesi, ekonomik anlamda canlanması, ticaret hacminin genişlemesi, bilim ve kültür yönünden de gelecek yıllara ayak uydurabilmesi için Kielle bağların sıkı sıkıya bağlı tutacağını ifade etti.
     Savaş, Antakya ve Kielde bulunan meslek liselerinin birbirleri ile kardeş okul olduklarını, Kielin ekonomisi ve teknolojik birikiminin kente ışık tutacak seviyede bulunduğunu kaydetti.
     Anlaşmanın kağıt üzerinde kalmayıp, pratikte de uygulamaya geçeceğini belirten Savaş, Kiel kenti, başta Almanya olmak üzere Avrupanın ileri gelen ülkelerine teknoloji üreten ve satan şehirlerin başında yer almaktadır. Kardeş şehir Kielin Antakyaya sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda büyük desteği olacaktır. Bu kentin bizlerin haricinde Avrupanın değişik ülkelerinde 17 kardeş şehri daha bulunmaktadır. Kardeş şehir anlaşmasının sağlanmasında başta Türk-Alman Derneği Başkanı Mehmet Siper olmak üzere tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Antakya ile Almanyanın Kiel kenti kardeş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER