Antalyada Vatandaş Karnesi çalışması yapıldı

Antalyada Vatandaş Karnesi çalışması yapıldı -Stratejik Yerel Yönetimler Projesi kapsamında 3 bin 64 hanede gerçekleştirilen Vatandaş Karnesi çalışmasında vatandaşların en çok memnun olduğu ve memnun olmadığı hizmetler beli


ANTALYA (A.A) - Stratejik Yerel Yönetimlerde Projesi kapsamında Antalyada 3 bin 64 hanede gerçekleştirilen Vatandaş Karnesi çalışmasında, vatandaşların en çok memnun olduğu ve memnun olmadıkları hizmetler belirlendi.
     Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ile Kent Konseyi arasında yapılan protokol kapsamında yapılan Vatandaş Karnesi anketinin sonuçlarının açıklanması nedeniyle Ramada Otelde düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
     Kurt, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kent Konseyinin merkezi yönetim, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarını çözümde ortaklığa dayalı olarak bir araya getirmesi ve vatandaş katılımını teşvik etmesi nedeniyle kentin en geniş katılımlı demokratik platformu olduğunu söyledi.
     Vatandaş Karnesi çalışmasının kamu hizmet merkezi ve yerel yönetim önceliklerinin belirlenmesi, politika tercihlerinin netleştirilmesi açısından katılımcı bir kamuoyu araştırması olduğunu ifade eden Kurt, çalışma kapsamında mayıs ayında Antalyanın 5 merkez ilçesindeki 3 bin 64 hanede anket çalışması yaptıklarını anlattı.
     Anket çalışması kapsamında vatandaşlara en çok hangi hizmetlerden memnunsunuz sorusunu yönelttiklerini bildiren Kurt, şunları kaydetti:
     100 üzerinden yapılan değerlendirmede vatandaşların 77 puanla en çok kentte düzenlenen sanatsal, kültürel faaliyetlerden memnun olduğu belirlendi. Bunu 75 puanla sağlık hizmetleri, 72 puanla 112 Acil Sağlık hizmetleri takip etti. Vatandaşların memnun olmadığı hizmetlerin başında ise 46 puanla otopark hizmetleri ile deniz kirliliği ile mücadele hizmeti ve sosyal yardımlar geliyor.
     Ankette görüşme yapılan kişilerden belediyelerin, bütçesinde yer alan gelirlerin hangi hizmetlere harcandığının halka danışıp karar vermek istediğini varsaymalarını istediklerini belirten Kurt, Antalyalıların yüzde 62sinin böyle bir çağrıya olumlu yanıt vereceğinin tespit edildiğini, bunun da Antalyalıların yüzde 62sinin yönetime fiilen katılmayı talep ettiğini gösterdiğini kaydetti.
     Kurt, Vatandaş Karnesi çalışması sonuçlarının ilgili kurumlarca ve Antalyalılarca iyi değerlendirilmesi gerektiğini, hizmetlerin eksikliklerin olduğu alanda yoğunlaştırılması gerektiğini kaydetti.
    
     -Araştırma sonuçları-
    
     Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ebru Manavoğlu da ankette tesadüfi örneklem yöntemiyle seçilen 18-65 yaş aralığındaki vatandaşlara, kendilerine sunulan kamu hizmetlerinin performansı ile ilgili memnuniyetleri, hizmete erişimleri ve sosyo ekonomik durumları konularında sorular sorulduğunu kaydetti.
     Hanelerin yüzde 51inde hanelerinde yaşayanlara ait otomobil, yüzde 62sinde ise hanede yaşayanlara ait ev olduğunun belirlendiğine dikkati çeken Manavoğlu, hanelerin yüzde 5inde ise engelli birey olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
     Ankette katılanların yüzde 57sinin musluktan akan suyu içmediğini söylediğini anlatan Manavoğlu, şöyle devam etti:
     Katılanların yüzde 28i elektriklerinin ayda 1-2 kere veya daha sık kesildiğini, yüzde 34ü ise sokağındaki aydınlatmanın yetersiz olduğunu ifade etti. Temizlik ve çevre sağlığı konusunda ise vatandaşların yüzde 62si sokağında sivrisinek, sinek sorunu olduğunu, yüzde 53ü mahallesinde rahatsızlık yaratan başıboş hayvan olduğunu, yüzde 31i çöpler alındıktan sonra etrafının temizlenmediğini, kirli bırakıldığını söyledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Vatandaş Karnesi çalışması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER