Antalyada Batı Çevre Yolu tartışmaları

Antalyada Batı Çevre Yolu tartışmaları -Antalya Toprak Koruma Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Kamu yararı belgesi talep edildiğini, bu belgenin gelmesi halinde nihai kararın verilmesi için dosyanın Gıda Tarım ve H


ANTALYA (A.A) - Antalya Toprak Koruma Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Kamu yararı belgesi talep edildiğini, bu belgenin gelmesi halinde nihai kararın verilmesi için dosyanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderileceğini bildirdi.
     Antalya Toprak Koruma Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı gazetelerde yayınlanan haberlerin ardından açıklama yapılma gereği duyulduğu belirtildi.
     Antalya Batı Çevre Yolunun Konyaaltı ilçesi Muhasara bölgesi sınırları içinde bulunan kısmının planlanması amacıyla 2009 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünsal, Duraliler ve Avni Tolunay mahalleleri içinde kalan kısmının 2010 yılında Kepez Belediyesi tarafından yapılan ulaşım, konut ve yerleşim amaçlı ilave imar amaçlı tarım dışı kullanım talebinin kurulları tarafından uygun görüldü belirtildi.
     Antalya Batı Çevre Yolunun Konyaaltı ilçesu hudutlarında kalan Karaman Çayı-Çandır Çayı arası kesiminin Büyükşehir Belediyesince yapılan imar planının Antalya 3. İdare Mahkemesince iptal edildiği hatırlatın açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca tarım niteliğini korunacak alan olarak tekrar planlandı ve bu alanın imara açılmasının 3194 Sayılı kanunun 18. maddesi gereğince mümkün olmadığı Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne bildirildi. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ilgili alanın karayolu amaçlı imar planının yapılması talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bakanlığın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 648 Sayılı MHKnın 1. maddesi h bendindeki yetkisi gereği Antalya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kanalıyla kurum görüşlerinin alınarak talep dosyasının sunulması istenmiştir. Kurulumuz Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Karaman Çayı-Çandır çayı arasında yer aldığı tarım alanının ilave imar planı talebini uygun görmüştür. Toprak Koruma Kurulunca alınan bu karar, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunun 13. maddesi gereği verilebilecek tarım dışı kullanım kararının ön aşamalarından biridir. Karar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilerek talebe konu planın yapılması ile ilgili Kamu yararı belgesi talep edilmiştir. Kamu yararı belgesi ibraz edilmesi halinde nihai karar verilmek üzere dosya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Batı Çevre Yolu tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER