Antalyada Kurban Bayramı tedbirleri

Antalyada Kurban Bayramı tedbirleri -Antalya Valiliği: -24-30 Ekim 2012 tarihleri arasında, kara yolu güzergahlarında ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilmesi sağlanacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Valiliği, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince çeşitli kurumlar tarafından alınacak tedbirleri açıkladı.
     Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince Antalyada alınacak önlemlere ilişkin uyarılar kurumlara iletildi. Valilik, bayramın huzur ve güvenlik içerisinde geçmesi için ilgili kurumları, İl İdaresi Kanunu ile Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerinin uygulanması ve gerekli tedbirleri alması konusunda uyardı.
     İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün yarın sabahtan itibaren sorumluluk bölgelerine huzur planlarını uygulamaya koyacakları ve tedbirleri 30 Ekim Salı akşamına kadar sürdüreceği belirtilen açıklamada, devriyeler trafik ekiplerinin sayısının artırılacağı kaydedildi.
     Antalyada özellikle besi hayvancılığının yoğun yapıldığı yerlerde jandarma, polis ve tarım teşkilatı görevlilerinden oluşan denetim ekipleri oluşturulacağı belirtilerek, ekiplerin 23.00 ile 05.00 saatleri arasında denetimlerin sürekli devam edeceği bildirildi.
     Menşe şahadetnamesi ve hayvan sevk pusulası ile küpelenen hayvanlardan pasaportu olmayan hiçbir hayvanın nakline izin verilmeyeceği ve mezbahalar tarafından kabul edilmeyeceği kaydedilerek, hayvan pazarlarında da denetimlerin aralıksız süreceği belirtildi.
     Açıklamada, tedbirler kapsamında hastanelerin acil servislerini, sağlık merkez ve ocaklarında da gerekli planlamaların yapılacağı bildirildi.
    
     -30 kilometrede bir trafik ekibi yer alacak-
    
     Kurban Bayramı süresince trafikte önemli bir artış yaşanacağına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     24-30 Ekim 2012 tarihleri arasında, kara yolu güzergahlarında ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilmesi sağlanacak ve ayrıca kara yollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak ve görevli araçlar hava karardıktan sonra tepe lambalarını mutlaka yanar durumda bulunduracaklardır. Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergâh üzerinde müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyada Kurban Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER