Antalyada yeni stat yapılması tartışmaları

Antalyada yeni stat yapılması tartışmaları


ANTALYA (A.A) - Antalyada yeni stat yapılmasını isteyen sivil toplum örgütleri, ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu adıyla yapılan ortak açıklamada, meslek Odalarının Antalyaya stat yapılmasına karşı olmadığını, bir an önce stadın yapılmasını istedikleri belirtildi.
     Yapılacak stattan Antalyasporun gelir elde etmesi, önümüzdeki yıllarda Antalyanın Antalyaspor ile bir marka şehir olarak dünya çapında tanıtılmasının önemli olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Meslek odalarımız, stadyum bahane edilerek Yüzüncü Yıl arazisinin Antalyanın elinden alınıp, TOKİ eliyle yaratılan rant sonucu rezidans ve alışveriş merkezi yapılmasına karşıdır. Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak önerimiz, mevcut Atatürk Stadyumunun yerine 15 bin kişilik butik stat yapılabilir. Antalyalıların devlete hiçbir şekilde borçları bulunmamaktadır. Antalyada 1980 yılından beri turizm en önemli sektördür. Turizmin kente yeterince yararı olup olmadığı tartışılır olmasına karşın, 30 yıldır ülke ekonomisi ne zaman krize girse, turistik tesislerden elde edilen dövizlerle ayakta kalmasında en büyük katkı Antalyadan sağlanmıştır.
     Antalyalılar turizm sektörü için kıyılarının, denizlerinin, doğal güzelliklerinin, ormanlarının birçoğunu feda etmek zorunda kalmışlardır. Antalyaya yapılacak yatırımlar için Antalyalıların kent topraklarından 1 metrekare feda etmeleri artık düşünülemez.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada yeni stat yapılması tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER