Antalyadan Suriyeli göçmenlere yardım eli

Antalyadan Suriyeli göçmenlere yardım eli -Antalya Müftülüğü ve kentteki sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Suriyeye Yardım Kermesi ile 15 bin lira yardım toplandı


ANTALYA (A.A) - Antalya Müftülüğü ve kentteki sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Suriyeye Yardım Kermesi ile Suriyeli göçmenler için 15 bin lira yardım toplandı.
     Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin sınır komşusu Suriyede yaşanan insanlık dramının, başta sınır illeri olmak üzere, tüm ülkeyi etkilediğini kaydetti. Her gün çok sayıda yaralı, yaşlı, çocuk ve hasta Suriyelinin Türkiyeye geldiğine değinen Çelik, kışın gelmesiyle Suriyeli göçmenlerin de zorluk yaşamaya başladıklarını ifade etti.
     Çelik, açıklamasında, Onların her türlü insani yardıma ihtiyaçları var. Soğuk kış günlerinde bir battaniyeye sarılabilmenin sıcaklığını, bir parça ekmeğin tadını, bir yudum suyun ferahlığını arayan Suriyeli göçmenlere, milletimizin merhametini, şefkatini ve misafirperverliğini gösteriyoruz. Suriyedeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım elini uzatan herkese teşekkür ederim dedi.
     İl Müftülüğünde düzenlenen törende, Suriyeye Yardım Kermesi ile toplanan 15 bin lira, Galibi Vakfı yöneticileri tarafından, Çelike teslim edildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyadan Suriyeli göçmenlere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER