Antalya Barosu avukatlara yönelik saldırıları kınadı

Antalya Barosu avukatlara yönelik saldırıları kınadı


ANTALYA (A.A) - Antalya Barosu, avukatlara yönelik saldırıları kınadı.
     Antalya Barosundan yapılan yazılı açıklamada, avukatlara yapılan saldırıların arttığı şu günlerde en son Bursa Barosuna kayıtlı meslektaşları avukat Gülsevim Baysala haciz sırasında silahla saldırıda bulunulduğu belirtildi.
     Meslektaşlarının sadece müvekkilinin hak ve menfaatlerinin korunup kollanması adına ve tamamen hukuk kuralları sınırında İcra Müdürlüğü kanalıyla yapılan işlemin ifasında, görevi başında saldırıya uğradığı vurgulanan açıklamada, saldırıyı yapan kişinin polis merkezine götürülürken gazetecilere Bu avukatlar böyle yaparlarsa çok daha avukat vurulur dediği kaydedildi.
     Bu sözlerin maalesef tam anlamıyla mesleklerini ifa eden avukatlara yöneltilen bir tehdit olduğu dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Şiddet olayları günden güne artmakta ve biz avukatların canına yönelik tehditler sıradan hale gelmektedir. Kimse unutmasın ki hukuk herkese gereklidir. Hukuk kuralları çerçevesinde görevlerini yerine getirmeye çalışan avukatlara tehdit ve saldırılar artar ve gerekli yaptırımlar uygulanmaz ise toplum hukuk kurallarından değil başka şeylerden medet umar hale gelir. Antalya Barosu olarak meslektaşımıza yapılan menfur saldırıyı kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenin yargı mercilerince, görevi sırasında yargı mensuplarına yapılan saldırı nedeniyle hak ettiği cezayı vereceğine olan inancımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Barosu avukatlara yönelik saldırıları kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER