Antalya Emniyet Müdürlüğünden sigara bırakma kampanyası

Antalya Emniyet Müdürlüğünden sigara bırakma kampanyası


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından toplum sağlığını korumak amacıyla Sigara bırakma kampanyası başlatıldı.
     Sigara bırakma kampanyası kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesislerinde, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. Zekiye Özdemir ile Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Dr. Jale Tijen Akay tarafından Emniyet Müdürlüğü personeline Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri konulu seminer verildi. Seminerde personel, sigaranın insan vücuduna verdiği zararlar, bıraktırma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgilendirildi.
     Dr. Zekiye Özdemir, sigaranın, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını ve sigara kullanma yaşının 11,9a kadar düştüğünü söyledi. Özdemir, dünyada yaklaşık 1,3 milyar kişinin sigara kullandığını ve önlem alınmazsa bu rakamın 1,7 milyarı aşacağının tahmin edildiğini dile getirdi.
     Özdemir, akciğer kanseri kaynaklı ölümlerin yüzde 90ında, bronşit kaynaklı ölümlerin yüzde 75inde, kalp krizi kaynaklı ölümlerin ise yüzde 25inde sigaranın etkisi olduğunu ifade etti.
     Zekiye Özdemir, Sigaranın her dozu zararlıdır. Vücudun her kısmına zarar veren binlerce kimyasal içerir. Yüksek bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir. Dünyanın en güçlü endüstrisi tarafından reklam ve promosyon taktikleri ile satılır. Sigara sadece kullanana değil, maruz kalana da zarar verir dedi.
     Doktor Jale Tijen Akay ise 28 Kasımda başlayan ve 31 Ocak 2013a kadar devam edecek sigara bırakma kampanyası hakkında bilgi vererek personeli sigarayı bırakmaya davet etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Emniyet Müdürlüğünden sigara bırakma kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER