Antalya Gazipaşa Havalimanına uçuş izni verilmediği

Antalya Gazipaşa Havalimanına uçuş izni verilmediği iddiası -TAV Havalimanları İşletmeler Direktörü Murat Örnekol: -Geçtiğimiz yıllarda sefer yapmalarına rağmen bu yıl bazı havayolu firmalarına henüz izin verilmemiş olması, yeni gelişe


ANTALYA (A.A) - TAV Havalimanları İşletmeler Direktörü Murat Örnekol, Antalya Gazipaşa Havalimanına uçuş izni verilmediği iddiaları ile ilgili olarak Geçtiğimiz yıllarda sefer yapmalarına rağmen bu yıl bazı havayolu firmalarına henüz izin verilmemiş olması, yeni gelişen sivil havacılık gerek ve ihtiyaçlarına dayalı kurallara uyumun beklenmesinden kaynaklanmaktadır dedi.
     Örnekol, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Gazipaşa Havalimanı ile ilgili son günlerde tam olarak teknik gerçek ve gerekçelere dayanmayan bazı menfi haberlerin kamuoyuna yansıdığını belirtti.
     Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamalar ve kuralların gelişmek ve değişmek zorunda olduğunu ifade eden Örnekol, Gazipaşa Havalimanına gelecek olan havayolu firmalarına ait uçakların ve yolcuların güvenlik ve emniyetinin her şeyden önce geldiğini kaydetti.
     Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) başvuruları dikkatle inceleyip değerlendirdiğini dile getiren Örnekol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda sefer yapmalarına rağmen bu yıl bazı havayolu firmalarına henüz izin verilmemiş olması, yeni gelişen sivil havacılık gerek ve ihtiyaçlarına dayalı kurallara uyumun beklenmesinden kaynaklanmaktadır. SHGMnin başvuruları dikkatle inceleyip değerlendirmesi, sadece Gazipaşa Havalimanının değil, tüm Türkiye sivil havacılık camiasının övünç kaynağı olacak ileri bir güvenlik sicili tutulmasını sağlayacaktır. SHGM tarafından oluşturulmuş teknik heyetçe yapılan incelemeler uluslararası standartlara uygun bir süreçtir. SHGM, gelişmelerden şirketimizi zamanında haberdar etmekte, bu konuda son derece şeffaf bir politika izlemektedir. Dolayısıyla SHGMnin izin sürecinde bekleyen havayolu firmalarına onay süreç gerekliliklerini son derece açık ve net anlatarak, hızlı bir haberleşme trafiği içerisinde yürüttüğüne bizzat tanık oluyoruz.
     Örnekol, Gazipaşa Havalimanı ile ilgili gelişmeler konusunda kamuoyunu doğru aydınlatmanın öneminin bilincinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Gazipaşa Havalimanına bugüne kadar iki havayolu firması, yurt dışı uçuş yapmak üzere haftada toplam dokuz sefer için izin aldı. Bu firmalar uçuşlarına devam ediyor. Ayrıca 8 firma izin alma sürecinde, 2 firma da izin başvurusu için hazırlık yapıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Gazipaşa Havalimanına uçuş izni verilmediği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER