Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı

Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı -Kurul Başkanı Işık Yargın: -Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde gördüğümüz kadının bir takım kültürel değerleri kıskacında kalmış olmasıdır, bizim görevimiz de bu algıların zihinsel d


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, kadınların bir takım kültürel değerler kıskacında kaldığını, kadın girişimciler olarak bu algıların zihinsel dönüşümünü sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis toplantısında toplandı.
     Yargın, toplantıda yaptığı konuşmada, kurul olarak bu yıl farklı projeler üreteceklerini belirtti. Projelerin önce kurul içinde değerlendirmeye tabi tutulacağını, ardından ATSO Yönetimine sunulacağını kaydeden Yargın, uygun görülen projelerin de uygulama sürecine geçileceğini bildirdi.
     İcra kurulu olarak ilk toplantıyı yaptıklarını anlatan Yargın, Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde gördüğümüz kadının bir takım kültürel değerleri kıskacında kalmış olmasıdır, bizim görevimiz de bu algıların zihinsel dönüşümünü sağlamak dedi.
     Kadının toplum içindeki yerini kendisinin nasıl algıladığı ile ilgili yapılan anket çalışmalarında Çalışan annenin çocuğu zarar görür algısına kadınların yüzde 80inin, Siyaseti en iyi erkekler yapar algısına da kadınların yüzde 66sının onay verdiğini söyleyen Yargın, tüm bunların kadınların toplum içinde kültürel değerlerin kıskacında kaldığını gösterdiğini ifade etti.
     ATSO yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, kadınları iş hayatında daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla TOBB bünyesindeki çalışmaları anlatarak, Antalyalı kadınların da başarılı çalışmalar ortaya koyacaklarına yürekten inandıklarını belirtti.
     Toplantıda kurul üyeleri bu yıl içinde yapacakları projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER