Antalya Kent Konseyinden 10 numara yağ

Antalya Kent Konseyinden 10 numara yağ çağrısı -Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Yıldırım: Kamunun can ve mal güvenliği ile ulusal sağlık politikamızı olumsuz etkileyen 10 numaralı yağın yakıt olarak kullanımı sorunu


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Murat Yıldırım, Kamunun can ve mal güvenliği ile ulusal sağlık politikamızı olumsuz etkileyen 10 numara yağın yakıt olarak kullanımı sorunu hızla çözülmelidir dedi.
     Murat Yıldırım, Antalya Kent Konseyinde düzenlediği basın toplantısında, 10 numara yağın yakıt olarak tüketiminin Antalyada yaygınlaştığını ileri sürerek, tecrübe ve izlenimlerinden yola çıkarak kentte 5 bine yakın aracın 10 numara yağ kullandığını tahmin ettiğini ifade etti.
     Bu kadar aracın bu sıvıyı kullanmasının ulusal bir meseleye dönmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, dünya kenti Antalyanın bunu önlemede pilot kent olması gerektiğini söyledi.
     Antalyada özellikle yaz aylarında artan nüfusla sinsi bir hava kirliliğinin oluştuğunu kaydeden Yıldırım, 10 numara yağ konusu çözülmediği takdirde Antalyada bir gün sokakta maskelerle dolaşılacak. Daha önce konu yeterince gündeme getirilmesine rağmen tedbir alınmaması kaygılarımızı artırıyor. Dünya ve turizm kenti Antalyada günün her saatinde bu tür araçlar rahatlıkla dolaşıyor ve müdahale edilmiyor dedi.
     Murat Yıldırım, Antalyada hastane istatistiklerine göre son 7 yılda kanser vakalarının yüzde 300ün üzerinde arttığını öne sürerek, şunları söyledi:
     Kamunun can ve mal güvenliği ile ulusal sağlık politikamızı olumsuz etkileyen 10 numara yağın yakıt olarak kullanımı sorunu hızla çözülmelidir. Petrol ürünlerine yapılan zamlar atık motor yağı, zeytinyağı, boyacılıkta kullanılan çözücü maddelerden elde edilen düşük kalitedeki 10 numara yağın kullanımını özellikle son 5 yılda artırdı. Bu sıvıya zam yapılarak bunun önüne geçilmesi ise doğru olmaz. Çünkü bu, yağın kullanımının kabul edildiğinin bir göstergesi olur.
     10 numara yağın ucuzluğu nedeniyle otobüs, kamyon, servis araçları ve tekneler ile daha birçok araçta tercih edildiğini kaydeden Yıldırım, bunun insana ve çevreye verdiği zararın yanında vergi kaçakçılığına ve ölümlü araç kazalarına neden olduğunu öne sürdü.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Kent Konseyinden 10 numara yağ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER