Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt:

Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt: -Konsey, hiçbir siyasi partinin ya da belediyenin arka bahçesi olmamıştır


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, konseyin hiçbir siyasi partinin ya da belediyenin arka bahçesi olmadığını belirtti.
     Semanur Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, bazı çevrelerin siyasi parti kimliği bulunan kişilerin kent konseylerinin yönetim kademelerinde görev alamayacaklarına dair yönetmelik maddesinden rahatsızlık duyduklarını ve bu maddeyi çarpıtarak kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını ileri sürdü.
     Siyasi partilere mensup kişilerin kent konseylerinin sadece yönetim kademelerinde görev alamayacaklarını vurgulayan Kurt, ancak çalışma gruplarına üye olup, görüş beyan edebileceklerini bildirdi.
     Yönetim kademeleri siyasilerden oluşturulan bir kent konseyinin tarafsız kalamayacağını kaydeden Kurt, bu durumda kent konseylerinin tarafsızlık ve bağımsızlık açısından yara alacağına işaret etti.
     Çalışma gruplarına ve meclislere katılım üyelik şartlarının siyasi partilerin yönlendirmesinden uzak sivil toplumu ön plana çıkaracak şekilde demokratik katılımın her türlü dayatmadan arındırılması, kamu vicdanına ve etik değerlere daha uygun olması sağlandığını ifade eden Kurt, Kadın Meclisi hakkında basında kasıtlı olarak gerçeği yansıtmayan haberlerin servis edildiğini ileri sürdü. Kurt, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kadın Meclisinin kuruluşundan bu yana hiç 600 üyesi olmamıştır. Son üç yıla bakıldığında ise çoğunluğunu bireysel olmak üzere en fazla 40 üye kadın meclisi genel kuruluna katılmıştır. Yapılan yönerge değişikliğinin demokrasiye ve hukuka aykırı olduğu yönündeki iddiaların geçerli olmadığı, bu konuda açılmış olan davada yürütmeyi durdurma talebinin reddine ilişkin kararın gerekçesi ile ortaya konulmuştur. Konsey, hiçbir siyasi partinin ya da belediyenin arka bahçesi olmamıştır.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER