Antalya Oto Tamirciler Odasından araç sürücülerine

Antalya Oto Tamirciler Odasından araç sürücülerine uyarı


ANTALYA (A.A) - Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, Kurban Bayramında uzun yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
     Mehmet Bucak, yaptığı yazılı açıklamada, Sevdiklerinize kavuşmanın birinci kuralı sizi onlara götürecek olan araçlarınıza bakmaktır ifadesini kullanarak, altı güne çıkan bayram tatili nedeniyle şehir dışı seyahatlerin oldukça yoğun olacağını, bu nedenle araca bakım yaptırmanın önemli olduğunu kaydetti.
     Özellikle araçların yağı ve suyunun tamamlanıp, aydınlatma sisteminin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Bucak, şunları kaydetti:
     Özellikle lastikleri eskiyen araçlar büyük tehlikeyle karşı karşıyadır. Aşınan lastiklerin yarılma riski yüksek olacağı için duble yollar nedeniyle yüksek hızla seyreden araçların da kaza riski artırmaktadır. Lastik hava basınçları da diş kalınlığı kadar önemlidir. Ayrıca doğru lastik, gerektiği kadar hava basıncı, yakıt ekonomisi de sağlayacaktır.
     Sürücüler, olası kış mevsimi sürprizlerine karşı hazırlıklı olmalıdırlar. Antalyanın sıcağında kuruyan ve niteliğini kaybeden silecek lastikleri, yağmur suyunu istediğiniz şekilde aracınızın camından atamayacaktır. Bu da görüş açısını engelleyecek, olası tehlikeleri beraberinde getirecektir. Mutlaka silecek lastiklerinin değiştirilmesi gerekmektedir.
     Araçlardaki akülerin de önemine dikkat çeken Bucak, sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli önlemi almaları gerektiğini belirtti.
     Araç bakımı için Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinin hazır olduğunu bildiren Bucak, vatandaşların sanayi esnafına güvenmesini, gönül rahatlığı ile kontrollerini yaptırmalarını istedi.
     Yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını dile getiren Bucak, araçlarda bulunması gereken, çeki halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör ve bunun yanında araç kasko, sigorta iletişim bilgileri ve haritanın da unutulmaması gerektiğini hatırlattı.
     Sürücülere uykusuz yola çıkmamaları uyarısında bulunan Bucak, vatandaşların mutlu, huzurlu, küslerin barıştığı, yoksulların sevindirildiği, paylaşma seviyesinin yükseldiği güzel bir bayram geçirmelerini diledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Oto Tamirciler Odasından araç sürücülerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER