Antalya Otogarında gazetecilerin engellenmesi

Antalya Otogarında gazetecilerin engellenmesi -AGC Genel Sekreteri Öyken: -Hiç kimse haber alma ve yapma özgürlüklerimizi kısıtlayamaz


ANTALYA (A.A) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken, dün Antalya Otogarında haber yapmak isteyen gazetecilerin özel güvenlikçiler tarafından engellenmesiyle ilgili, Hiç kimse haber alma ve yapma özgürlüklerimizi kısıtlayamaz dedi.
     Haşmet Öyken, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Otogarında haber yapmak isteyen gazetecilerin özel güvenlikçiler tarafından engellendiğini, basın mensuplarının güvenlik müdürünün odasına kadar götürülerek ne konuda haber yapmak istedikleri yönünde sorgulanmak istendiklerini hatırlattı.
     Antalya Otogarındaki uygulamayı kınayan Öyken, Antalyada görev yapan gazetecilerin, kentin önemli noktalarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hassas olduğunu vurguladı. Öyken, açıklamasında, Hiç kimse arkadaşlarımızın görev yapmalarını engelleme hakkına sahip değildir. Hiç kimse haber alma ve yapma özgürlüklerimizi kısıtlayamaz ifadelerini kullandı.
     Öyken, Antalya Otogarının çağdaş bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini, otogarı yönetmeye talip olanların da kadrolarını profesyonel kişilerden seçmeleri gerektiğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Otogarında gazetecilerin engellenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER