Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü -AK Parti Milletvekili Erdoğan: -Kurtuluş mücadelesinin meşalesi olan Antep, emperyalist Fransız işgaline, kanıyla, canıyla, her şeyiyle karşı koydu


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, kurtuluş mücadelesinin meşalesi olan Antepin, emperyalist Fransız işgaline kanıyla, canıyla, her şeyiyle karşı koyduğunu bildirdi.
     Erdoğan, Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. ve İstiklal Madalyası verilmesinin 5. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kurtuluş mücadelesinin meşalesi olan Antepin, emperyalist Fransız işgaline kanıyla, canıyla, her şeyiyle karşı koyduğunu belirtti.
     Antepin açlık ve yoksulluk içinde gösterdiği mücadele ile Fransızlara ve dünyaya kurtuluş dersi verdiğini dile getiren Erdoğan,Bayrak Şehidi, efsane komutan Yüzbaşı Şahin Bey, Elmalı Köprüsünde 28 Mart 1920de şehit olduğu gün, aynı tepenin eteğinde çok acı bir trajedi daha yaşanmıştı. Dokurcum Değirmenine saklanan 14 silahsız çocuk, Fransızlar tarafından, Şahin Bey ve çetelerine yiyecek getirdiği için, değirmenin önündeki dik kayaların önüne dizilip, elleri birbirine bağlanıp önce kurşuna dizildiler, sonra da süngülendiler. Bu vaka, katliamı yapanların tarihinin kanlı ve kirli sayfalarında yer alırken, bizim tarihimizde altın harflerle, altın tarih olarak yerini aldı ifadelerini kullandı.
     Gaziantep Savunmasının, kalpleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç yürekli Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları aktardı:
     Gaziantepin Fransız işgalinden kurtuluşu esnasında gösterdiği dillere destan mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza girişen milletimize umut olmuştur. Antepin kahramanca mücadelesi tüm yurtta takdirle karşılanmış olup, düşman kuvvetlerine karşı gösterilen mücadele 8 Şubat 1921de TBMM tarafından taltif edilerek ilimize Gaziantep adı verilmiştir.
     Gazi şehrimiz, geciken İstiklal Madalyasına mensubu olduğum İçişleri Komisyonunda vermiş olduğum önerge ve diğer Gaziantep Milletvekilleriyle birlikte konunun sürekli ve ısrarlı takipçisi olarak 7 Şubat 2008 tarihli TBMM Genel Kurulunda kavuşmuş olup, şehit ve gazilerimizin büyük kahramanlıklarıyla hak ettiğimiz, istiklal madalyamız şanlı ecdadımızdan tevarüs ederek çocuklarımıza bıraktığımız en büyük mirasımız olmuştur.
     Gaziantepin bugün sanayicisi, iş adamları ve çalışkan halkı ile ülkemizin en büyük organize sanayi bölgelerinden birine sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajına şu ifadelerle son verdi:
     Gaziantep ilimiz geçmişte olduğu gibi bugünde kültürel ekonomik ve sosyal alanda göstermiş olduğu başarıyla örnek bir şehir olup gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam etmektedir. Bulunduğu stratejik konum nedeniyle tarihin her döneminde farklı milletlerin göz diktiği cennet vatanımız bugün, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakar ve kahramanlıkları sayesinde geleceğe güvenle bakmaktadır.
     Atatürke Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler dedirten Vatan için canlarını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER